Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Veenkoloniaal Symfonie Orkest viert 12.5 jaar bestaan in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Een muzikale en verhalende beleving van grootse klasse was het 12 ½ jarig jubileum concert van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) zondagmiddag in De Klinker. Voor de pauze het een uur en een kwartier durende wereldpremière van het ‘Sinfonia Epica’ van de legendarische Stadskanaalster componist Cornelis Dopper.

- advertentie -

Deze symfonie nummer 5, deel 1, is uitgevoerd met het concertkoor van de Städtischer Musikverein uit Meppen, met solisten als Martijn Sanders, Falco van Loon en Carina Vinke en alles onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher. Het stuk verhaalde ‘De wrok van Achilles’, wat voor veel bezoekers een zware symfonie was.

Na de pauze werd het wat luchtiger en werden de grote werken uit het 12 ½ jarig bestaan van het VKSO gespeeld. Een voorbeeld hieruit is de voetbalopera Veendammer Wind, dat op een bijzondere wijze werd ingeluid door verteller Beno Hofman. Hij noemde alle bekende voetballers die gespeeld hebben in De Lange Leegte te Veendam en vele hoogtepunten, inclusief een enthousiast publiek.

Ook Bert Hadders had een aandeel in dit concert met ‘Bie Haalve Moan’ en verder het Nobel trio dat een belangrijk aandeel had bij verschillende werken in dit tweede deel van ‘Het verhaal van de Veenkoloniën’.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button