Sport

Guinnes Book of Records erkent wereldrecord ‘hardlopen en kinderwagen duwen’

- advertentie -

Winschoten – Op 10 september 2022 heeft de Italiaanse ultraloper Lorenzo Lotti tijdens de RUN op de 50 km een aanval gedaan om een nieuw wereldrecord neer te zetten op het onderdeel: ‘Hardlopen en tegelijkertijd een kinderwagen voortduwen’

- advertentie -

“De door hem gelopen tijd 03.16.16 is door het Guinness Book of Records officieel erkend. Lorenzo Lotti staat nu officieel in de boeken met dit gelopen record.” laat de organisatie van RUN Winschoten weten.

(lees verder onder de foto)

Foto: De Vries Media (archief)

Extra uitdaging
De 36-jarige Lorenzo Lotti uit het Italiaanse Predappio had wel een heel bijzonder doel. Hij wilde niet zomaar de 50 kilometer voltooien, maar koos voor een extra uitdaging.

Lotti liep de 50 kilometer, terwijl hij ondertussen zijn zeven maanden oude zoontje Raimondo voortduwde in zijn wandelwagen. Met als ultieme doel om in het Guinness Book of Records terecht te komen. En daar slaagde de Italiaan met gemak in.

Zijn tijd van 3.16.16. was ruimschoots voldoende om in de recordboeken te worden bijgeschreven. Het vorige record van ruim 4,5 uur werd daarmee verpulverd door de Italiaanse ultraloper.

Slapend over de finish
Kleine Raimondo kreeg weinig mee van de bijzondere recordpoging van zijn vader. Terwijl vader Lorenzo werd toegejuicht door het publiek toen hij over de finish kwam, sliep Raimondo rustig door. Maar natuurlijk verdiende ook de jongste ‘deelnemer’ van de RUN een medaille, want zonder hem was het record nooit verbroken.

Lees ook: Italiaanse hardloper loopt zichzelf de recordboeken in tijdens de RUN

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button