Regionaal nieuws

Maandverwachting: zachte herfstweer raken we kwijt

- advertentie -

Landelijk – November begint zacht met 16 tot 18 graden en daarbij is het op een paar buien na droog. Daarna zet de middagtemperatuur een geleidelijke daling in naar 10-12 graden in de tweede week. Daarbij is het wat wisselvallig met regelmatig buien. De verwachting voor later in de maand is wat onzeker. Krijgen we gemiddeld novemberweer dan is het vaak 7 tot 10 graden met daarbij ook regelmatig regen.

- advertentie -

Het uitzonderlijk zachte weer van eind oktober laten we achter ons. De middagtemperatuur ligt begin november tussen 16 en 18 graden. Daarmee blijft het nog steeds erg zacht voor de tijd van het jaar, want gemiddeld wordt het 11-12 graden. Met droog weer is het heerlijk om buiten te zijn en te genieten van de herfstpracht, zeker als daarbij de zon ook schijnt. Op een paar lokale buien na blijft het droog.

In de loop van de week neemt de kans op buien toe en daalt de temperatuur naar 13 of 14 graden. Daarmee is het dus iets zachter dan gemiddeld.

Vooral kustgebieden vaker regen
Halverwege de maand berekenen de weermodellen een middagtemperatuur die net iets hoger ligt dan gemiddeld. Dat zou betekenen dat het vaak 10 tot 12 graden wordt. Wat neerslag betreft kunnen we heel normaal novemberweer verwachten en dat betekent dat regelmatig buien ontstaan. De kustgebieden maken zelfs kans op wat natter weer.

Daarna wordt de verwachting wat onzekerder. Er is geen duidelijk signaal voor erg zacht en droog of juist koud of nat weer. Vooralsnog kunnen we dan het beste uitgaan van heel gemiddeld novemberweer. Dat betekent dat de middagtemperatuur vaker tussen 7 en 10 graden valt. De paraplu zullen we daarbij zeker nodig hebben. Gemiddeld is november de op één na natste maand als we kijken naar de neerslagduur.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button