Incidenten

Brand in afvalcontainer slaat over naar woning

- advertentie -

Winschoten – De brandweerlieden van post Winschoten werden vrijdag op zaterdagnacht om 01.20 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Spaarnestraat in Plan Zuid. Er zou een afvalbak in brand staan, toen de agenten eenmaal ter plekke kwamen bleek de schutting ook al vlam te hebben gevat.

- advertentie -

Via de schutting vloog de brand door naar het dak van de woning. De brandweer kwam met de tankautospuit en een hoogwerker ter plekke. De brandweer had de brand snel onder controle, wel bleek onder andere isolatiemateriaal in de spouwmuur te branden.

Om hier goed bij te kunnen moest de brandweer sloopwerkzaamheden verrichten om de brand goed onder controle weten te krijgen. Door de brand werden meerdere woningen ontruimd. Het pand heeft veel schade opgelopen en is tijdelijk onbewoonbaar.

Hoe de brand is ontstaan wordt onderzocht door de politie.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button