Sport

NK tickets voor twirlsters van Prins Hendrik Scheemda

- advertentie -

Scheemda/ Hoogeveen – Afgelopen zaterdag hebben de twirlsters van Prins Hendrik uit Scheemda meerdere NK tickets behaald tijdens het provinciaal kampioenschap (Groningen-Drenthe) te Hoogeveen. Maar liefst 21 optredens zullen straks schitteren op het NK te Almere.

- advertentie -

De twirlsters die meededen met 1-baton en 2-baton hadden zich al geplaatst voor het NK. 1- en 2-baton zijn technische oefeningen waar wordt gelet op de technieken met de baton, snelheid van de baton, variatie batontechnieken en natuurlijk wordt de moeilijkheid gejureerd.

De volgende twirlsters mogen zich op dit onderdeel Provinciaal Kampioen noemen: Nina Kuiper, Aileen Wijnsema, Willianne Heikens, Cyntha ten Barge, Yvonne Brinkman en Syrin Gremmer.

Bij het onderdeel Artistiek, waarbij de twirlsters een show laten zien op eigen muziek en er wordt gekeken naar de combinatie van dans en batontechnieken, moeilijkheid en presentatie, was het spannend aangezien alleen de top 3 naar het NK zou worden afgevaardigd.

In de categorie Jeugd wist Aimée Gremmer de titel Provinciaal Kampioen te behalen en eindigde Manon Drent op een mooie 3e plaats.

In de categorie Junior Basis wist Martine Brinkman een bronzen medaille in de wacht te slepen. Jaël Gremmer heeft in de categorie Junior Midden de Kampioenstitel behaald evenals Syrin Gremmer in de Junior Top. Syrin Gremmer ontving tevens Lof der Jury. Met haar show behaalde ze 91,2 punten.

- advertentie -

Nienke Drent wist in de Junior Top op een goede tweede plaats te eindigen. Bij de Senioren is Cyntha ten Barge op de eerste plaats geëindigd en is tevens Provinciaal Kampioen in de categorie Senior Top.

- advertentie - 

Het duo Manon Drent en Jaël Gremmer wisten met hun showtwirl Holland een goede indruk achter te laten. Bij showtwirl wordt er gebruik gemaakt van de baton en andere attributen om het thema uit te beelden. Manon en Jaël hebben gebruik gemaakt van tulpen, kazen, melkbus, de Nederlandse vlag en een houten molen. Hiermee wisten ze de eerste plaats te behalen.

Als laatste wist het largeteam van PH, met maar liefst 19 twirlsters, de titel Provinciaal Kampioen in de wacht te slepen. Met hun routine Paris, waarbij de twirlsters de jury en het publiek meesleepten in de Franse sferen, hebben ze een goede indruk achtergelaten.

Een geslaagd Provinciaal Kampioenschap voor de twirlsters van PH met maar liefst 21 podiumplaatsen, waaronder 12 kampioenen, 4 zilveren medailles en 5 bronzen medailles. Het NK vindt plaats op 21 en 22 januari 2023 in Topsportcentrum Almere.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button