Weerbericht

Kans op witte kerst niet groter door huidige kou

- advertentie -

Landelijk – Het ziet ernaar uit dat de temperatuur in de laatste week voor kerst iets omhoog gaat doordat de wind naar het zuidwesten draait. Daarbij neemt ook de kans op wisselvallig weer toe. Er zijn berekeningen die de kou laten aanhouden met mogelijk ook wat sneeuw, maar die zijn op dit moment in de minderheid.

- advertentie -

Het koude weer zet nog even door en de nachten worden wat kouder met 3 tot 7 graden vorst. Het zal niet heel lang duren voordat op ondergelopen banen kan worden geschaatst. Halverwege de week neemt de kans op enkele sneeuwbuien toe. Het blijft dan wel vrij koud met overdag hooguit een paar graden bovenop de huidige maximumtemperaturen. ’s Nacht zal het een aantal graden vriezen.

Kans op oplopende temperaturen
In de laatste week voor de kerstdagen lijkt de wind meer naar het zuidwesten te draaien. Hierdoor kan het wisselvalliger worden met oplopende temperaturen. Wel is de onzekerheid groot en zijn er ook berekeningen met lagere middagtemperaturen, vorst in de nacht en kans op (winterse) neerslag. Volgend weekend zal het wat duidelijker zijn of we een witte kerst kunnen krijgen of waarschijnlijk niet.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button