Sport

Schaatsen uit het vet, maar geen water op verschillende banen

- advertentie -

Oldambt – De winter is in aantocht en dan beginnen ook de schaatsliefhebbers weer hun schaatsen uit het vet te halen. Elk jaar weer hebben verschillende ijsverenigingen moeite om water op de baan te krijgen. Of de baan is lek, of er is te weinig water in de sloot om het water aan te voeren.

- advertentie -

Zo heeft IJsvereniging De Punt uit Drieborg een noodoproep geplaatst ‘Wie kan ons helpen met een trekker een tank?’. Deze tank is er vanmiddag gekomen en men is begonnen om de baan onder water te zetten.

Er waren er al verschillende reacties op afgekomen. Van ‘er wonen toch genoeg boeren in de buurt’ maar je kunt niet zomaar een giertank inzetten om water op te pompen. Deze moet verschillende malen doorgespoeld worden om geen mest vermengd met water te krijgen. Uiteindelijk is het in Drieborg gelukt en nu maar afwachten of het lukt, want de baan blijft lek. Het water wordt opgepompt door loonbedrijf Sportel uit Midwolda.

Westerlee
Ook Westerlee kampt met soortgelijke problemen. “Er is geen water op de ijsbaan in Westerlee. Hoe komt dat? Alle overtollige regen die in het bos De Garst valt stroomt via sloten uiteindelijk naar de sloot aan de 2e Garstelaan voor de ijsbaan. De pomp zorgt dat de ijsbaan wordt gevuld als het water hoog genoeg in de sloot staat. Als het te weinig regent, zoals nu, komt de sloot niet vol en is er daarom geen water op de baan”.

Bad Nieuweschans
In Bad Nieuweschans zijn de problemen met de baan iets minder heftig. Daar wordt op dit moment water op de baan gepompt, maar ook daar loopt het water weg. Daar loopt het organisatorisch iets minder soepel.

De voetbalvereniging VV Nieuweschans was verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de ijsbaan, maar tijdens een bestuurs/ledenvergadering was daar geen meerderheid meer voor. Nu wordt in het voorjaar gepoogd om van de ijsbaan weer een zelfstandige vereniging van te maken.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button