Algemeen

OldambtNu.nl maandoverzicht 2022: april

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar heeft het actieve, enthousiaste team achter de website geprobeerd u zo goed mogelijk te informeren over het nieuws in uw buurt.

- advertentie -

In dit maandoverzicht staan onder andere de meest gelezen artikelen en daarmee ook het meest besproken nieuws. In dit artikel bespreken we kort de maand april, in deze maand maakten we 200 artikelen. Wil je alles van april teruglezen? Klik dan hier en bekijk ons archief.

Politie zoekt ouders/ verzorgers van klein meisje in Scheemda
Ook in 2022 zijn er meerdere personen als vermist opgegeven. De politie maakte bij de zoektocht gebruik van het Burgernet-systeem. Op 27 april was het andersom. De politie trof een klein meisje aan op een kinderfietsje in Scheemda. Via Burgernet werd er succesvol een oproep gedaan naar de ouders. Het bericht werd ruim 14.500 keer gelezen bij OldambtNu.nl.

Lees meer: Politie zoekt ouders/ verzorgers van klein meisje in Scheemda

Foto: De Vries Media (archief)

Drie jaar moesten ze erop wachten: paasvuur Drieborg
In Drieborg werd dit jaar weer een paasvuur georganiseerd. De afgelopen drie jaar mochten de paasvuren niet ontstoken worden. In 2019 gooide de droogte roet in het eten en in de twee jaren daarna was het door corona niet mogelijk om de paasvuren te laten branden.

Lees meer: Drie jaar moesten ze erop wachten: paasvuur Drieborg (video)

- advertentie -
Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Vrouw bevalt van baby op parkeerplaats langs A7
De politie, ambulancedienst en Rijkswaterstaat rukten op vrijdag 22 april uit voor een melding bij het tankstation net na de grensovergang met Duitsland voor een bevalling. Het kindje is even later geboren in een auto op de parkeerplaats van een tankstation. Moeder en zoon maakten het goed.

- advertentie - 

Lees meer: Vrouw bevalt van baby op parkeerplaats langs A7

Foto: Politie Oldambt

TOEEÉT!! Blije gezichten tijdens Truckrun voor mensen met beperking
Op Tweede Paasdag vertrok er vanaf de Havenkade in Winschoten een grote stoet met zeker zo’n 45 vrachtwagens, een brandweerauto en 2 taxi’s. Deze chauffeurs offerden hun vrije dag op om mensen met een (verstandelijke) beperking rond te rijden.

Lees meer: TOEEÉT!! Blije gezichten tijdens Truckrun voor mensen met beperking (video)

Foto: Dennis Postma/ OldambtNu.nl

Stichting Géén Draagvlak overhandigt petitie aan burgemeester Sikkema
In maart/ april werd er door Stichting Geen Draagvlak een petitie gehouden tegen de komst van het XXL Industrieterrein in de Oude Dollard Polder achter de dorpen Westerlee, Scheemda en Meeden. In de dorpen werden er huis-aan-huis handtekeningen verzameld. Ook de online petitie werd door vele personen in de regio en daarbuiten getekend. Allemaal handtekeningen tegen punt 8 van het de Visie plan A7/N33.

Lees meer: Stichting Géén Draagvlak overhandigt petitie aan burgemeester Sikkema

Foto: ingezonden

Brandweerlieden brengen laatste eer aan hun overleden collega
Op indrukwekkende wijze hebben brandweerlieden op 26 april in Winschoten afscheid genomen van hun collega Geert Zoutman. Collega’s vormden een erehaag bij de kazerne aan de Molenweg tijdens de uitvaart van hun collega.

Lees meer: Brandweerlieden brengen laatste eer aan hun overleden collega

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inwoners Scheemda winnen SuperPostcodePrijs van 1 miljoen euro
Een grote verrassing op 11 april voor 21 deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 9679 AJ (straat: Hogeweg) in Scheemda. Op deze postcode is namelijk de SuperPostcodePrijs van 1 miljoen euro gevallen.

Lees meer: Inwoners Scheemda winnen SuperPostcodePrijs van 1 miljoen euro

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Motorrijder komt om het leven bij ernstig verkeersongeval
Droevig nieuws op 28 april. Er vond een eenzijdig ongeval plaats op de Hoofdweg West in Nieuwolda met een motorrijder.

De hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team en de brandweer, kwamen ter plaatse voor het verlenen van eerste hulp. Voor de bestuurder van de motor, een 57-jarige man uit de gemeente Oldambt, mocht de hulpverlening helaas niet meer baten. Hij is op de plaats van het ongeval om het leven gekomen.

Lees meer: Motorrijder komt om het leven bij ernstig verkeersongeval

Foto: Johan Wildeboer/ OldambtNu.nl

Drukte bij de pomp na historische accijnsverlaging
Tanken was vanaf vrijdag 1 april een stuk goedkoper geworden. Voor het eerst in decennia had het kabinet de accijns op brandstof verlaagd, bedoeld om de pijn van de opgelopen brandstofprijzen wat te verzachten.

De prijs van benzine bestaat in Nederland voor ongeveer de helft uit accijnzen en btw en de prijs van diesel voor zo’n 40 procent.

Lees meer: Drukte bij de pomp na historische accijnsverlaging

Foto: Dave Leeuwerik/ OldambtNu.nl

Vier Koninklijke onderscheidingen in Oldambt
Ter gelegenheid van Lintjesregen 2022 heeft burgemeester Cora-Yfke Sikkema op dinsdag 26 april Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan vier inwoners van de gemeente Oldambt.

Lees meer: Vier Koninklijke onderscheidingen in Oldambt

Foto: Fotografie Brigitte Ruijtenbeek

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button