Weerbericht

Kerst verloopt zacht met regelmatig regen

- advertentie -

Landelijk – Het lange kerstweekend verloopt zacht met maxima tussen 8 en 12 graden. Daarbij valt op beide kerstdagen regelmatig regen. Op de zaterdagmiddag voor kerst en op kerstavond is het overwegend droog. Ook na kerst is van winterweer voorlopig geen sprake.

- advertentie -
Deze vrijdag start rustig met amper wind. Wel zijn er perioden met motregen en in het noorden komt mist voor. Eind van de ochtend en vanmiddag trekt een regengebied over het land en kan het enige tijd flink doorregenen.
Zaterdag vaak droog en zacht
Zaterdagochtend kan hier een daar een beetje regen vallen, maar in de middag blijft het op de meeste plaatsen droog. Met ongeveer 11 graden is het prima weer om nog wat last-minute kerstinkopen te doen. Wel staat er een matige zuidwestenwind.
Ook tijdens kerstavond is het op veruit de meeste plaatsen droog en de temperatuur ligt rond 20:00 uur tussen 6 en 9 graden. Daarmee is het prima weer voor een avondwandeling na het kerstdiner.
Regen op eerste kerstdag
Zondagochtend start op veel plaatsen droog. Vanuit het zuidwesten nadert een regengebied en waarschijnlijk trekt deze in de middag en avond over het land. Er is nog kans dat de regen iets later komt en meer over het zuidoosten van het land trekt.
Met 9 graden op de Waddeneilanden tot 12 graden in het zuiden van het land is het zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur eind december rond een graad of 6. Van een datum-warmterecord zal echter geen sprake zijn. In 2015 werd het met kerst 14 graden.
Tweede kerstdag iets beter weer
Maandag blijft het zeker niet droog. Het is bewolkt en vooral midden op de dag komen in het hele land buien voor. In de loop van de middag kan de buiigheid afnemen en dan stijgt de kans op wat zon. Met 8 tot 10 graden is het een fractie kouder dan zondag, maar nog altijd zacht voor de tijd van het jaar.
Na kerst aanhoudend zacht en wisselvallig 
Dinsdag komt de temperatuur met 6 tot 8 graden nog iets lager uit, maar deze trend zet niet door. De rest van het jaar komt de middagtemperatuur waarschijnlijk uit tussen 7 en 11 graden. De wind zit voorlopig in de zuidwesthoek en het weerbeeld blijft wisselvallig.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button