Gemeente

Echtpaar De Wit – Katuin uit Winschoten zestig jaar getrouwd

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen woensdag, 11 januari, vierde het echtpaar De Wit – Katuin  hun zestig jarig huwelijk. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema ging bij het echtpaar op visite en bracht zijn felicitaties over aan het gelukkige paar.

- advertentie -

Meind de Wit (84) en Jantje de Wit-Katuin (82) leerden elkaar kennen in 1958. Dit gebeurde tijdens dansles in Café Veldmuis in Vlagtwedde. Terwijl er elke keer werd gevraagd om te ruilen met danspartner, ging Meind altijd weer naar Jantje toe. De vonk sloeg over en ze besloten een relatie aan te gaan. 5 jaar later, in 1963 stapten ze in het huwelijksbootje.

Ze huurden daarna een woning in Veendam, daar woonden ze slechts 5 jaar. Vervolgens verhuisden ze naar de Molenstad Winschoten. Meind heeft altijd gewerkt als boekhouder bij verschillende bedrijven, waaronder bij OZMI en Autobedrijf Doornbos. Hij doet nu nog de boekhouding voor het Shantykoor Winschoten, waar hij wekelijks ook nog repeteert.

Jantje, is toen hun zoon oud genoeg was, werkzaam geweest op de Pabo in Winschoten, tot dat de oude Pabo ging sluiten. Ze zwemt nog iedere ochtend in zwembad De Watertoren.

Op de vraag wat hun geheim is voor de lange relatie: “Elkaar een eigen ding laten doen en in vrijheid laten.” besluiten ze samen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button