Gemeente

Echtpaar Sterenborg-Nieland uit Winschoten zestig jaar getrouwd

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen woensdag, 18 januari, vierde het echtpaar Sterenborg – Nieland hun zestig jarig huwelijk. Wethouder Gert Engelkens ging bij het echtpaar op visite en bracht zijn felicitaties over aan het gelukkige paar.

- advertentie -

Meeme Sterenborg en Tjaaktje Nieland Hebben elkaar ontmoet op straat in Vlagtwedde. Omdat er in die tijd geen kroegen of discotheken waren liepen de jonge jongens en meisjes over de straat heen en weer om elkaar te ontmoeten.

Op 18 januari 1963, de dag dat de meest vreselijkste 11 stedentocht ooit is gereden (de hel van ’63) zijn ze getrouwd in het gemeentehuis van Sellingen.

In 1964 is zoon Heiko geboren en in 1968 dochter Zwannie. Inmiddels bestaat het totaal gezin uit zoon, dochter, schoondochter en schoonzoon, 6 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

Meneer en mevrouw zijn gaan wonen in Blijham aan de Hoofdweg. Hebben een korte periode aan de Eikenlaan in Blijham gewoond en in 1976 verhuisd naar de Hoornderweg in Wedde. Sinds mei vorig jaar wonen ze aan de Venne. Het huis en de tuin in Wedde werden inmiddels wat te groot en teveel werk.

Meneer Sterenborg heeft gewerkt bij de schoppenfabriek in Blijham, ’t Waarschip in Nieuwolda en de laatste jaren bij het Waterschap. Mevrouw hielp haar vader bij het venten bij Petroleum, ging later werken bij Philips in Stadskanaal en later bij Jovanda. Daarna zorgde zij voor het gezin.

Beiden hebben ze dezelfde hobby, zingen. Samen zitten ze bij Diverdoatsie in Weddde, Tjaaktje zit ook bij zangvereniging Crescendo. Ze fietsen graag met z’n tweetjes maar ook met familie en vrienden. Mevrouw is nog actief bij de Rijwieldriedaagse en bij verschillende activiteiten in Wedde.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button