Algemeen

De Carbage Run 2023: ‘De echte start!’ (2)

- advertentie -

De Carbage Run Wintereditie 2023, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: Team Soldiers of Sodom stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl.

- advertentie -

Winschoten – Na zondag naar Dresden te zijn gereden moesten we maandagochtend vroeg mogen opstaan om op tijd bij de start te zijn. Na ons aangemeld te hebben een rondje over de startlocatie gelopen. Hier met mederunners gesproken en de auto’s van de overige deelnemers aanschouwt.

Om 9 uur werd de aftrap gegeven en namen wij de routes met de daarbij behorende opdrachten in ontvangst. De opdrachten voor vandaag betroffen er twee;

1. Neem kofola-muts mee naar het finishpunt voor vandaag.
2. Vindt onderweg een groene en gele woning die naast elkaar staan met de huisnummers 12 en 13. Het groene huis moet dan voorzien van nummer 12 en de gele van nummer 13.

Om opdracht 1 te kunnen uitvoeren hebben wij besloten om in eerste instantie van de route af te wijken. Dit omdat de kofola-muts toch iets lastiger bleek te bemachtigen dan we dachten. Na wat research kwamen we tot het besluit om naar Praag te rijden. Dit omdat daar een winkel zat die zo’n Kofola-muts zou moeten verkopen.

Uit voorzorg eerst gebeld en de enige muts die men had voor ons achteruit laten leggen. Daarna met gas op die lolly naar Praag gereden en de muts opgehaald. Op deze manier hadden wij nog voordat de middag was aangebroken deze opdracht in de pocket. Daarna zo snel mogelijk weer richting de route gereden om daar halverwege weer in te stromen.

- advertentie -

Wat ons vervolgens restte was om opdracht twee te volbrengen.

- advertentie - 

Tientallen groene en gele huizen naast elkaar aangetroffen. Echter hadden die telkens niet de juiste huisnummers. Helaas deze opdracht dus niet behaald.

Doordat we eerst naar Praag gereden waren helaas een gedeelte van de route gereden. Echter heeft het gedeelte van de route die we wel reden een hoop plezier opgeleverd. Veel smalle wegen door de bergen waar sneeuw lag. Omdat wat last hadden van een klein beetje onderstuur zo nu en dan best spannend. Maar door hier rekening mee te houden alle wegen goed doorstaan en bedwongen.

Onze auto heeft de eerste run goed doorstaan. Maandag bracht de run ons door Duitsland, Tsjechië en Polen. Afgezien van een (1) waarschuwingslamp, die gisteren al brandde, zijn er geen andere lampjes gaan branden. Het enige wat ons wel een klein beetje zorgen baart is een brandluchtje die zo nu en dan de auto binnendringt.

Tot op heden nog niet kunnen achterhalen wat de oorzaak daarvan is. Het goede nieuws is in ieder geval dat de geur ook vanzelf weer weg gaat en de motortemperatuur mooi stabiel blijft.

Onze avonturen worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren:
OldambtNu.nl, Fit20 Winschoten, Travelproshop.nl, Solis Energy, Hemmes Bandenservice, Schipper & Schipper B.V., HEMA Winschoten, Koffieplein.nl, Pit In&Outdoor Service en Faber Reklame

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button