Incidenten

Twee mannen opgepakt tijdens grenscontrole

- advertentie -

Bad Nieuweschans/ Weener – In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee mannen aangehouden net na de grensovergang bij Bad Nieuweschans. Twee mannen wilden de grens oversteken, echter hadden zij een inreisverbod voor Duitsland.

- advertentie -

Net na 00.00 uur kwam het twee-tal de grens over via de A7. Als onderdeel van grenspolitiebewaking werd het voertuig staande gehouden en gecontroleerd door een eenheid van de Duitse politie.

Uit politiecontrole van persoonlijke gegevens bleek dat beide mannen, een 25-jarige Gambiaan en een 28-jarige Malinees, Duitsland niet opnieuw binnen mochten. Beiden hadden al onafhankelijk van elkaar geprobeerd het land binnen te komen zonder verblijfspapieren en werden vervolgens teruggestuurd naar Nederland.

Beiden kregen ze een inreis- en verblijfsverbod van twee jaar opgelegd. Toch probeerden de twee mannen gisteravond opnieuw Duitsland binnen te komen.

De 28-jarige man uit Mali werd naar Nederland teruggestuurd. De man uit Gambia werd naar een gevangenis gebracht omdat hij nog een boete van 300 euro had openstaan. Dit voor illegaal verblijf in Duitsland.

Nadat hij 30 dagen heeft gezeten wordt hij door Duitsland uitgezet.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button