Algemeen

Nieuwe computercursussen van start in bibliotheek Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Komende maand start een nieuwe computercursus Klik & Tik en Digisterker in de bibliotheek Winschoten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze gratis cursus via biblionetgroningen.nl/agenda of aan het infopunt van de bibliotheek. Het programma is luchtig, maakt mensen enthousiast om meer met de computer te doen en geeft hen vertrouwen.

- advertentie -

Elke maandag van half 10 tot 12 uur geeft een enthousiaste groep vrijwilligers de computercursus Klik & Tik. Klik & Tik is gericht op mensen met beperkte digitale vaardigheden. Zij leren stap voor stap werken met een computer. Hoe kun je typen en scrollen? Hoe werkt inloggen?

Hoe ga je naar internet en naar websites? En hoe verstuur je een e-mail? Deelnemers leren bijvoorbeeld ook hoe je online betaalt, e-mails en bijlagen opent, orde op de computer krijgt en een QR-code scant.

Digisterker
Op dinsdagmiddag van 14 tot 16 uur geeft een groep kundige vrijwilligers regelmatig de cursus Digisterker. Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt.

Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. Deze cursussen zijn onder begeleiding van gecertificeerde docenten.

Voor wie is deze cursus?
Deze gratis cursussen zijn voor alle inwoners van de gemeente Oldambt, wel of geen lid van de bibliotheek. Klik & Tik is voor iedereen die nauwelijks of nog nooit met de computer heeft gewerkt. Digisterker is voor iedereen die zaken met de overheid via internet snel en makkelijk wil kunnen regelen.

Opgeven kan via biblionetgroningen.nl/agenda of aan het infopunt van de bibliotheek. De cursus gaat alleen door bij voldoende opgave. Wilt u meer weten? Dan kunt u bellen met Renske Osenga van bibliotheek Winschoten op 06-29183866. Of mailen naar r.osenga@biblionetgroningen.nl.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button