Algemeen

Stichting Peuterwerk leert peuters in hun kleine wereld het echte leven

- advertentie -

Winschoten – Stichting Peuterwerk, met 12 locaties in de gemeente en bekend van het logo met de ‘streepjes’ heeft sinds kort een ander logo. Een luchtballon met de passende woorden Jouw kleine grote wereld, want op de locatie oefenen de peuters in hun eigen kleine wereld het echte leven.  Spelen in de peuteropvang is leuk voor kinderen én goed voor hun ontwikkeling.

- advertentie -

Kinderen spelen de hele dag. Ze zijn voortdurend de wereld aan het ontdekken en ontwikkelen zich snel. Spelen met leeftijdsgenootjes is van groot belang om sociaal vaardig te worden. Kinderen leren spelenderwijs rekening houden met elkaar, op hun beurt wachten en samen spelen. Op alle locaties zijn professioneel opgeleide medewerkers aanwezig.

Ontwikkeling
Op al de peuteropvang-locaties wordt gewerkt met de VVE methode Piramide. Aan de hand van deze methode begeleiden ze de peuters in hun ontwikkeling en bieden de peuters die nog niet zover zijn, extra aandacht en ondersteuning om straks, als ze 4 worden, een goede start te kunnen maken op de basisschool.

Omdat het samen spelen en leren voor peuters heel erg belangrijk is voor hun verdere leven, is de peuteropvang voor alle ouders in onze gemeente betaalbaar. Ouders die beiden werken mogen voor de peuteropvang kinderopvangtoeslag aanvragen.  Zij ontvangen dan van de belastingdienst een heel groot deel van de ouderbijdrage terug.

Teruggave
Bijvoorbeeld: ouders die samen 30.000 euro bruto per jaar verdienen, krijgen van de belastingdienst 90% van het ouderbijdrage bedrag terug! Voor ouders, die niet beiden werken en een laag inkomen hebben, zijn er ook tegemoetkomingen. Voor ouders met een laag inkomen is er de  Stichting Leergeld in onze gemeente. Deze stichting vergoedt, naast deelname aan sport, zwemles enz.  ook de peuteropvang voor ouders. Opgeven kan al vanaf 1 jaar.

Voor opgave of vragen kunt u bellen met Ina Hartjes, telefoon 06 11902905. Zij kan u alles nog eens rustig uitleggen en eventueel helpen met het aanvragen van de genoemde tegemoetkomingen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button