Regionaal nieuws

OOG en RTV Noord trekken samen op

- advertentie -

Groningen – OOG en RTV Noord werken vanaf nu samen bij het adviseren van adverteerders. Op Valentijnsdag ondertekenden Nina Nomden, directeur van RTV noord en Evert Janse, directeur van OOG een overeenkomst voor commerciële samenwerking.

- advertentie -

Reclame is een belangrijke inkomstenbron en het ligt voor de hand om elkaar, als publieke omroepen, daarbij te helpen. Door de samenwerking kunnen meer organisaties kennismaken met de effecten van online-, radio- en tv-reclame.

Evert Janse:”Bij RTV Noord zit een marketing en verkoopteam met jarenlange ervaring in de verkoop van dezelfde media, maar dan regionaal. De accountmanagers kloppen bij dezelfde klanten aan… dan kun je als publieke omroepen toch beter samenwerken?”

Dat beaamt Nina Nomden, directeur van RTV Noord. “Samen kom je verder. Waar mogelijk moeten we elkaar helpen. Dat doen we ook steeds vaker op het gebied van techniek en op onze redacties. We kunnen, met behoud van onze eigen identiteit, veel meer samenwerken!”

Voor adverteerders wordt het eenvoudiger, stelt ad interim hoofd Sales & Marketing Date Hoiting.“Voor goed media-advies hebben klanten genoeg aan één gesprekspartner. Wij denken mee over het gewenste resultaat, de aanpak en een opvallende commercial die bezoekers, kijkers en luisteraars aan het denken zet en in beweging brengt.

Marketing en communicatie zijn vakgebieden waarin veel verandert. Als je een boodschap over wilt brengen
dan wordt resultaatgericht advies steeds belangrijker.” De klanten van de beide omroepen worden deze week geïnformeerd over de samenwerking.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button