Incidenten

Brandweer Groningen kleurt rood met nieuw uitruktenue

- advertentie -

Finsterwolde – De brandweermensen van de 39 posten in Stad en Ommeland krijgen nieuwe uitruktunues. Roelf Knoop, commandant Brandweer Groningen, overhandigde dinsdagavond de eerste nieuwe uitruktenues aan de brandweermensen in Finsterwolde.

- advertentie -

Bij de keuze van een nieuw tenue gaat het in de eerste plaats om de veiligheid van de brandweerlieden. Zij moeten onder alle omstandigheden veilig en verantwoord hun belangrijke, levensreddende werk kunnen doen. De huidige zwarte uitruktenues zijn versleten en zonder meer aan vervanging toe. Het is dus tijd voor een nieuw tweede uitruktenue.

Foto: OldambtNu.nl | Rechts: Oude bluspak | Links: Kakipak uit 2018

Twee pakken
De huidige uitrusting van de brandweer bestaat uit twee pakken. Waarvan nu de oude zwarte bluspak uit het straatbeeld zal verdwijnen. De brandweer kreeg in 2018 al een nieuw pak met een kaki kleur. Een bluspak gaat gemiddeld zo’n zes jaar mee, daarna moet het worden vervangen.

De komende maanden zullen alle 840 uitrukpakken in Groningen geleidelijk worden vervangen door het nieuwe rode tenue. De rode kleur zal wennen zijn in Nederland, toch zie je het al veel in andere landen zoals in Zwitserland, Turkije en delen van België.

Lees ook: Brandweer Winschoten neemt nieuwe brandweerpakken in gebruik

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button