Gemeente

Kleine locatie voor Oekraïners in Bad Nieuweschans gaat door

- advertentie -

Winschoten  – Er komt een kleine opvanglocatie in Bad Nieuweschans voor ongeveer 10 Oekraïense vluchtelingen. Het college van Oldambt heeft besloten de Molenstraat 5 daarvoor te huren. Voor het besluit genomen werd is de locatie op geschiktheid beoordeeld en is vorige week gesproken met inwoners van Bad Nieuweschans.

- advertentie -

Wethouder Ger klein zegt daarover: “Hoewel niet iedereen voor is, waren de meeste mensen dat wel. Het gaat ook maar om een klein aantal mensen die al langere tijd zonder problemen in onze gemeente worden opgevangen. Afhankelijk van de gezinssituatie, ouder(s) met kindjes en eventueel opa of oma, gaat het om zo’n 10 personen.”

Verhuizing is aanstaande
De locatie is snel inzetbaar. De eigenaar gebruikte het al als bed en breakfast en voorzieningen als een keukentje en sanitair zitten al op de verdiepingen.
Deze week vinden er gesprekken plaats met Oekraïense gezinnen in de opvang. En zij kunnen dan vrij vlot verhuizen naar Bad Nieuweschans.

Opvang  in Oldambt 
Wethouder Klein heeft sinds kort naast huisvesting van statushouders ook  vluchtelingenopvang in zijn portefeuille gekregen. Hij zegt daarover: “Zoals deze week naar buiten kwam, hebben we als provincie een deal met het Rijk gesloten qua opvang van vluchtelingen. Om rust en duidelijkheid te creëren.  Dat betekent voor onze gemeente dat er geen grootschalige opvanglocaties meer komen. Alleen een kleine locatie voor Oekraïners zou nog kunnen. Maar dan moet die wel aan alle criteria voldoen en ook dan gaan we in gesprek.”’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button