Politiek

Verkiezingen Provinciale Staten en waterschap Hunze en Aa’s

- advertentie -

Groningen – Op woensdag 15 maart 2023 zijn er twee verkiezingen. U kunt in de gemeente Oldambt dan stemmen voor de leden van de Provinciale Staten van Groningen en voor leden van het algemeen bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s.

- advertentie -

Provinciale Staten
Het provinciebestuur maakt iedere dag keuzes om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk kunt wonen, werken en leven in Groningen. Zo zorgt de provincie voor onderhoud aan de provinciale wegen, goede bereikbaarheid via openbaar vervoer en stimuleert zij de productie en het gebruik van duurzame energie. Doordat de provincie de natuur beschermt, fietsroutes aanlegt en cultuur en sport ondersteunt, kunt u erop uit in Groningen.

Er zijn verschillende politieke partijen waar u 15 maart op kunt stemmen. Door te stemmen laat u zien welke keuzes de provincie volgens u moet maken. Kijk op de website Kies voor Groningen voor meer informatie over de Provinciale Statenverkiezingen. Nog geen keuze gemaakt? Op de website van Kieskompas vindt u een stemhulp.

De leden van Provinciale Staten kiezen eens in de vier jaar de leden van de Eerste Kamer. Via de Provinciale Statenverkiezingen heeft u dus invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer. Daarnaast benoemen de statenleden de leden van gedeputeerde staten, het dagelijks bestuur van de provincie.

Waterschap Hunze en Aa’s
Als u gaat stemmen, heeft u bij het waterschap invloed op hoe ze het water beheren. Waterschappen zorgen voor veilige kades & dijken en doen hun best wateroverlast en droogte te voorkomen. Daarnaast houden zij zich bezig met de kwaliteit van water in sloten, beken, meren en kanalen. Bijvoorbeeld door rioolwater te zuiveren. Met uw stem voor het bestuur van het waterschap draagt u bij aan de manier waarop we ons aanpassen aan het veranderende klimaat. Aanpassen is belangrijk; dan kunnen we prettig blijven leven in ons gebied.

Op de website van het waterschap Hunze en Aa’s vindt u meer informatie over de waterschapsverkiezingen. Daar vindt u ook de verwijzing naar de stemwijzer.

- advertentie -

Vragen?
Heeft u vragen over de verkiezingen? Bekijk dan de website van de gemeente Oldambt.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button