Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie
Veel gelezen

Van supermarkt naar speelgoedwinkel… 25 jaar Top1Toys in de Langestraat

- advertentie -

Winschoten – Al 3 generaties lang wordt de winkel aan de Langestraat 113 bestierd door de familie Jager. Opa Tepper had er een chocolaterie, vader Jager een supermarkt en zoon Bert runt er nu al 25 jaar lang samen met zijn vrouw Melissa de speelgoedwinkel ‘Top1Toys’. Daarom wordt er in het weekend van 24 maart met allerlei acties aandacht geschonken aan het zilveren jubileum.

- advertentie -

Speelgoed en spellen heeft de Top1Toys voor alle leeftijden. “Wij hebben bijvoorbeeld een groot assortiment knuffels voor de allerkleinsten. Knuffels waar goed over is nagedacht met een hoge kwaliteit, die in veel gevallen tot aan de volwassen leeftijdsperiode meegaan.”

“‘Wat je niet ziet, is er niet’ gaat er bij ons niet in. Wij doen er alles aan en hebben ook vele contacten om het gewenste artikel te kunnen bestellen”, zegt Bert.

Na de opening in 1998 hebben Bert en Melissa eerst deze winkel gerund op een oppervlakte van 180 m², maar na 5 jaar ontstond de mogelijkheid om het pand bijna te verdubbelen, naar de oorspronkelijke 330 m². Een grote winkel is het toen geworden, waar bijna geen nee verkocht wordt op het gebied van speelgoed en spellen.

“Zoals gezegd was dit eerst de supermarkt van mijn vader en ik had wel de ambitie om een bedrijf te beginnen. Ik was toen 25 jaar en Melissa ook. Mijn vader wilde stoppen, maar ik zag geen mogelijkheid om met de supermarkt verder te gaan. In die jaren zag ik om mij heen dat deze alleen maar groter werden en daar was hier geen extra ruimte voor. Hier in Winschoten stopte in de Torenstraat speelgoedzaak De Speelboom en zag toen de mogelijkheid om hiermee van start te gaan. Een paar jaar later werden Speelboom winkels Top1Toys.”

“In al die jaren zien wij onze klanten in generaties opgroeien. Kinderen die vroeger kwamen zien wij nu met hun eigen kinderen weer terug komen. En de toen vaders en moeders keren terug als opa en oma. Erg leuk om zo ‘oude’ bekende klanten te blijven zien in de winkel.”

“Wij vinden het speelgoedvak nog altijd erg leuk om mee bezig te zijn en inmiddels zijn we dan ook al heel wat anekdotes, mooie klanten verhalen en blije kinderkoppies rijker!”

Nu 25 jaar later wordt gevierd dat de speelgoedwinkel op het eind van de Langestraat, of aan het begin, het is maar net waar je de wandeling begint, een kwart eeuw bestaat.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button