Algemeen

Raimond & Saskia (11): Op avontuur in Oostenrijk

- advertentie -

Raimond en Saskia emigreren vanuit Winschoten naar Oostenrijk, we volgen ze op de voet en plaatsen elke maand op OldambtNu.nl een artikel. Wil je alle edities teruglezen? Klik dan hier.

Winschoten/ Villach- Erlendorf (AT) –
Terwijl het hier regent en miezert komt Saskia in een t-shirtje in beeld, stralend blauwe lucht en 17 graden! Fijn, een zonnetje, al is het dan via het beeldscherm. Nog ruim een maand en dan is het zover; de opening van het gastenhuis! De opening door de burgemeester van Arnoldstein zal op 28 april om 16.00 plaatsvinden.

- advertentie -

Tot dan is het nog even “de laatste loodjes”. En ja, da’s best pittig erkent Saskia. Bijna een jaar lang zes dagen in de week gewerkt aan…Waar het in het begin het ruigere werk was, het slopen en leeghalen, veranderde dat gedurende het jaar in opbouwen. En ook daar weer het grove en snelle werk, waarna het fijnere en tenslotte de afwerking.

De afgelopen maand zijn de keukens geplaatst, hebben Raimond en Saskia de badkamers en toiletten gemaakt   ( “wat een k..klussen, élke muur was scheef”) en de terrassen zijn klaar. De komende maand worden de sauna’s nog geplaatst, kan alles schoon gemaakt worden, en de inrichting helemaal af gestyled .

“Het is ook tijd om af te ronden” zegt Saskia. “Je voelt de vermoeidheid in je lijf, het is fijn dat het nu ook bijna klaar is”.

Voor de burgemeester alles kon openen kwam er echter  nog een “regeldingetje” tevoorschijn. Nadat Raimond en Saskia meerdere malen aan de gemeente hadden gevraagd of het oké was wat ze deden, bleken ze toch nog een bouwvergunning te moeten aanvragen, en een vergunning voor de wijziging van het bestemmingsplan. Met het tempo van de gemiddelde Nederlandse ambtenaar in gedachten schoten ze toch een (klein) beetje in de stress. Geheel overbodig bleek later.

Een bevriende architect had binnen drie dagen met hand- en spandiensten van Raymond en Saskia het hele complex getekend en voorzien van de juiste maten, alle buren kregen inzage en gaven hun toestemming en last but not least…de ambtenaar die verantwoordelijk was gaf daar binnen twee dagen gewoon een klap op! Ook de provincie gaf daarop zijn goedkeuring en wederom een dag later was alles geregeld. Hoe simpel kan het zijn!

- advertentie -

Nu is het dan echt toewerken naar de opening en de eerste gasten. Een nieuwe fase, waarin ze meer tijd zullen hebben om te genieten van het prachtige land waarvoor ze kozen.

- advertentie - 

Hier volgend enkele foto’s…vóór en ná!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button