Gemeente

Oldambt start groene werkzaamheden

- advertentie -

Oldambt – Binnen de gemeente staan er op verschillende plekken groepen essen. Oldambt inspecteert deze bomen op essentaksterfte. Dit is een schimmel die de boom van binnen en buiten aantast. Een groot aantal essen is aangetast door de ziekte en dit levert gevaar op.

- advertentie -

Verspreiding tegengaan
Om verdere verspreiding van de schimmel te voorkomen, snoeit de gemeente de bomen. Sommige essen zijn zo verzwakt door de schimmelziekte, dat ze sterven en takken loslaten. Om te voorkomen dat andere bomen ziek worden en om de veiligheid te waarborgen, is Oldambt genoodzaakt deze weg te halen. Hierbij gaat het om zeker tientallen bomen.

Herplanten
Voor elke boom die de gemeente weghaalt, is het streven om er een boom voor terug te planten. Dit gebeurt op dezelfde plaats waar een boom is weggehaald of elders in Oldambt. De afgelopen tijd heeft de gemeente ongeveer 250 bomen geplant, onder andere aan de Oude Rijksweg in Scheemda en in de polders. Dit waren diverse soorten bomen, zodat ziektes zich moeilijker kunnen verspreiden. Oldambt zoekt locaties voor herplanting zorgvuldig uit en houdt rekening met kabels en leidingen.

Bomenpaspoort
In de gemeente Oldambt staan ongeveer 28.000 bomen langs de weg. Elke drie jaar vindt er een inspectie plaats en aan de hand van de uitslag krijgen de bomen onderhoud. Dit kan zijn op dood hout, achterstallig onderhoud snoei en begeleiding snoei. In sommige gevallen heeft de boom alleen regelmatige controle nodig.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button