Economie

Service Apotheek krijgt nieuw Servicepunt in Emmaheerdt 

- advertentie -

Winschoten – In gezondheidscentrum Emmaheerdt in de voormalige LTS zijn al diverse zorgverleners gevestigd. Met de opening van het Apotheek Servicepunt op 17 april komt er een mooie uitbreiding bij.

- advertentie -

Service Apotheken Hommesplein, Oldambtplein en Reiderland willen met dit nieuwe Servicepunt de patiënten nog beter helpen. Apotheker Henrieke Westerhuis legt uit: “Met deze locatie willen we een extra service bieden aan de mensen uit het zuidelijke deel van Winschoten en Blijham. De balie aan de Liefkensstraat 2 is van maandag tot en met vrijdag open van 14.00-17.00u en de afhaalkluis is uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken.”

“Naast het verkrijgen van medicijnen en advies, kunnen er ook medicijnen zonder recept gekocht worden zoals paracetamol of een hoestdrank. Met een recept zijn patiënten ook welkom in ons Servicepunt Emmaheerdt, maar hou er dan wel rekening mee dat de medicatie dan niet direct kan worden klaargemaakt. Patiënten ontvangen een e-mail als de medicijnen klaarstaan.” zegt Henrieke.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Medicijnen dag en nacht ophalen
De 24-uurs afhaalkluis is een stukje service voor wie zijn medicatie wil ophalen wanneer het uitkomt, ook buiten de normale openingstijden van de apotheek. De eerste keer moet de patiënt zich hiervoor aanmelden, daarna kan er dag en nacht gebruik worden gemaakt van de kluis.

Er wordt een unieke toegangscode toegestuurd via de mail, zodra de medicijnen klaarliggen in de kluis. Maar ook hier geldt, het blijft wel persoonlijk. Bij de start van nieuwe medicatie wordt er altijd uitleg gegeven. Maar verder zal er ook geregeld even telefonisch contact zijn. De afhaalkluizen staan bij Apotheek Hommesplein, de Emmaheerdt en in Bad Nieuweschans.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Korte lijnen
De Service Apotheken zijn heel bewust gevestigd in Gezondheidscentra. “Nu zijn de lijnen kort tussen de zorgverleners. We hebben geregeld overleg met de huisartsen. Soms gebruiken mensen al jaren dezelfde medicatie, wat misschien niet meer nodig is. Of moet er wat worden aangepast, dat kan dan snel geregeld worden,” zegt de jonge apotheker. “Ook digitaal zijn we steeds meer aan het uitbreiden, maar we zorgen altijd voor persoonlijk contact.”

Digitale zorg
Via de Service Apotheek app kan digitale zorg verleend worden. Zo kunnen patiënten heel gemakkelijk een bericht sturen via de app en kan er gerichte ondersteuning gegeven worden. Angst voor afstand tot de patiënten is er niet. “We zorgen juist voor meer persoonlijk contact, dit kan via de app vaak wat sneller voor kleine vragen. Uitgebreider advies kan op afspraak en dan op een van de locaties in een spreekkamer.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Openingstijden
Om de personele bezetting optimaal te houden, is ervoor gekozen om de Service Apotheken Hommesplein, Oldambtplein en Reiderland ’s middags een uurtje te sluiten van 12.00 – 13.00 uur. “Zo kunnen onze teams tegelijk lunchpauze houden en zijn we tijdens de opening op volle sterkte,” zegt Henrieke.

“Alle drie de apotheken hebben dezelfde openingstijden en de afhaalkluizen blijven uiteraard tussen de middag ook bereikbaar. Op zaterdag hebben we extra service op het Hommesplein, dan zijn we voor medicatie op recept open van 14.00-17.00u.” aldus Henrieke.

Voor meer informatie over de apotheken kan er gekeken worden op de eigen pagina’s www.serviceapotheek.nl/hommesplein, www.serviceapotheek.nl/oldambtplein en www.serviceapotheek.nl/reiderland

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button