Weerbericht

Wisselvallige periode begint vandaag

- advertentie -

Landelijk – Het is nog even droog en met 14 tot 17 graden ook zacht. Vanmiddag gaat het vanuit het westen regenen en beginnen we aan een wisselvallige week. Met 10 tot 13 graden wordt het kouder dan normaal en vooral woensdag is het onstuimig met kans op zware windstoten. In totaal kan deze week 30 mm regen vallen. Na het komende weekend is het vaak droog met meer zon en wordt het 14 tot 19 graden.

- advertentie -

Deze tweede paasdag is het eerst nog droog en met 14 tot 17 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Wel gaat het vanmiddag vanuit het westen op steeds meer plaatsen regenen. Vanavond regent het op grote schaal, iets wat we komende week nog een paar keer kunnen verwachten.

Dinsdag zijn er veel minder buien en is het overdag vaak droog met af en toe zon. Aan de westkust is het vrij zonnig. Met 11 tot 14 graden en een matige tot vrij krachtige wind is het zachte weer voorbij. In de nacht naar woensdag gaat het op grote schaal regenen.

Vooral woensdag regen en wind
Halverwege de week is het onstuimig weer met een vrij krachtige wind uit het zuidwesten. In de kustprovincies en rond het IJsselmeer kan het in de middag en avond hard waaien en is kans op zware windstoten. Aan de kust is de wind stormachtig met zware windstoten tot 90 km/uur. Er trekken in rap tempo buien over het land en tussendoor zijn er droge perioden met wat zon. Met 10 tot 13 graden is het iets kouder dan normaal.

De dagen daarna blijft het wisselvallig met buien. Vooral donderdag staat daarbij aanvankelijk nog veel wind. Tot en met het eind van de week kan in totaal zo’n 30 mm regen vallen. Daarmee is april dit jaar nat, want op veel plaatsen is al 20 tot 35 mm regen gevallen. Gemiddeld valt in heel april 41 mm neerslag.

Droger, zonniger en warmer vooruitzicht
In het weekend neemt de buiigheid af en het ziet ernaar uit dat het de week daarna vaak droog blijft. De zon zal vaker schijnen en de temperatuur gaat omhoog. Waarschijnlijk wordt het 14 tot 19 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button