Politiek

CDA-ers Oost Groningen naar Europees Parlement in Straatsburg

- advertentie -

Oldambt –  Vorige week heeft een groep met 40 CDA-leden en supporters van de afdelingen Stadskanaal, Veendam en Oldambt een bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg gebracht. Zij werden daar ontvangen door Esther de Lange, fractievoorzitter van het CDA en vicevoorzitter van de EVP-fractie waar het CDA in Europa toe behoort.

- advertentie -

Na een grondige paspoort- en veiligheidscontrole volgden de eerste indrukken van het imposante centrale plein van het Parlement. Hierna een korte tour door het gebouw en een hartelijk welkom door Esther. Ze hield een enthousiast betoog over juist behaalde resultaten met betrekking tot CO2 en energietransitie.

Ook kwamen de onderwerpen Green Deal en stikstof voorbij. In relatie tot die energietransitie kwamen uit de groep, als Groningers zijnde, natuurlijk de nodige vragen over de aardbevingsproblematiek in onze provincie. Vervolgens de vergadering in de plenaire zaal bijgewoond en een bezoek aan het Parlamentarium.

Een groepsfoto met Esther mocht niet ontbreken. Na een goed verzorgde lunch weer in de bus, nu richting Rüdesheim am Rhein, voor een overnachting. Donderdagavond na vele kilometers en bezienswaardigheden, goede gesprekken en onderling plezier arriveerde de groep voldaan weer in Stadskanaal en Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button