Algemeen

Extra bussen tijdens Koningsnacht en Koningsdag

- advertentie -

Groningen/ Drenthe – Voor bezoekers van grote evenementen op en rond Koningsdag rijdt Qbuzz veel extra (nacht)bussen. Een volledig overzicht is beschikbaar op de website van Qbuzz.

- advertentie -

Twintig Qbuzz nachtbuslijnen in Groningen en Drenthe
Woensdagavond 26 april rijden veel buslijnen extra ritten voor bezoekers van Koningsnacht en Helden van Oranje in Groningen Stad en de Knoalsternacht in Stadskanaal. ’s Nachts rijden nachtbussen om de reizigers weer terug te brengen.

Vanaf Groningen rijden nachtbussen naar o.a. Leek, Oosterwolde, Roden, Winsum, Gieten, Emmen, Drachten, Eelde, Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Assen, Zuidlaren, Annen, Zuidhorn, Grijpskerk, Grootegast, Bedum, Middelstum, Hoogezand, Veendam. Dit jaar rijdt er voor het eerst ook een bus naar Siddeburen.

Vanuit Stadskanaal rijden nachtbussen richting Winschoten, Borger, Ter Apel, Gieten, Veendam, Emmen en Vlagtwedde. De bus naar Vlagtwedde rijdt dit jaar voor het eerst naar aanleiding van veel verzoeken vorig jaar. De nachtbussen naar Borger en Ter Apel rijden dit jaar vaker.

Koningsdag tot na middernacht veel extra bussen vanuit Groningen
Op Koningsdag rijden bussen in Groningen en Drenthe volgens de zaterdagdienstregeling.
Naar verwachting reizen veel mensen met de bus naar o.a. Kingsland in Groningen Stad. Veel buslijnen richting Groningen rijden daarom extra vaak en tot 2 uur ’s nachts. Zoals bussen richting Leek, Roden, Zuidlaren, Annen, Appingedam, Oosterwolde, Surhuisterveen, Emmen, Drachten, Assen, Stadskanaal en Siddeburen.

Reizen kan eenvoudig met OV-chipkaart en pinpas
Zowel ’s nachts als overdag is het mogelijk in- en uit te checken met de OV-chipkaart of pinpas in de bus.

- advertentie -

Extra schoonmaak van de bussen
Tijdens Koningsnacht en Koningsdag zijn speciale busschoonmakers op Groningen Hoofdstation aanwezig om alle bussen extra schoon te houden.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button