Algemeen

Weekendweer: veel bewolking en vooral zondag buien

- advertentie -

Landelijk- Het eerste weekend van mei laat een wisselvallig weerbeeld zien. Op zaterdag schijnt geregeld de zon, maar lokaal is ook een bui mogelijk. Zondag valt eerst geruime tijd regen en later volgen nog buien met kans op onweer. De temperatuur stijgt zaterdag naar 17 tot 21 graden, zondag is het 16 tot 19 graden.

- advertentie -

Bevrijdingsdag start helemaal in het noordoosten met een paar (onweers)buien, maar daarna is het tijdelijk droog en schijnt de zon. Vanmiddag trekken regen- en onweersbuien over het land en vooral landinwaarts kunnen dit stevige buien zijn met hagel en (zware) windstoten.

Zaterdag beste dag van het weekend
Vrijdagavond verdwijnen de laatste onweersbuien en klaart het op. Er staat weinig wind en in de nacht naar zaterdag kan wat mist ontstaan. De mist lost zaterdagochtend op en zo nu en dan breekt de zon door.

In de middag komen verspreid over het land een paar buien tot ontwikkeling. Heb je buitenplannen, dan kun je het beste de radar in de gaten houden. Er zijn vrij veel wolkenvelden en zo nu en dan schijnt even de zon. Met wat zon is het meteen heerlijk weer, want er staat weinig wind en met 17 tot 21 graden is het iets warmer dan gebruikelijk begin mei.

Als je in de middag lang buiten bent of ergens in de zon een terrasje pakt is het verstandig om je even in te smeren. De zonkracht is 5 en dat betekent dat de onbeschermde huid met 20 tot 40 minuten kan verbranden. In de avond stijgt de kans op neerslag en kan het ook wat langer regenen.

Zondag: eerst regen, later buien
Een groot deel van de tijd is het bewolkt en van tijd tot tijd valt er wat regen. In de middag maakt de regen plaats voor een afwisseling van droge perioden en enkele stevige buien. Bij deze buien is onweer mogelijk. Later in de middag neemt in het zuidwesten de buienkans af en kan de zon af en toe doorbreken. Het wordt 16 graden aan de noordwestkust tot 19 graden landinwaarts.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button