Incidenten

Meerdere aanhoudingen door Marechaussee tijdens GPT-patrouilles

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De Koninklijke Marechaussee heeft de afgelopen week meerdere aanhoudingen verricht. Dit gebeurde tijdens de zogenoemde GPT-patrouilles. GPT Staat voor Grensoverschrijdend Politie Team.

- advertentie -

Ze controleren voornamelijk op de A7 tussen Bad Nieuweschans en Zuidbroek en de Duitse grens. Dit gebeurde in een onopvallend voertuig.

Resultaten:
-een vals Nederlands rijbewijs, man aangehouden;
-bestuurder die reed met een ongeldig verklaard rijbewijs, ZSM zaak (Zorgvuldig, Snel en Maatwerk politie);
-bestuurder die nog gesignaleerd stond voor afstaan DNA, aangehouden;
-bestuurder in het bezit van 90 gram marihuana, aangehouden.

Het Grensoverschrijdend Politieteam
Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) Bad Nieuweschans is een samenwerking tussen Koninklijke Marechaussee (NL), het directoraat Federale Politie Hannover en het directoraat Politie Osnabrück (Nedersaksen).

Het team voert gezamenlijke patrouilles uit in het Duits-Nederlandse grensgebied ter bestrijding van grensoverschrijdende misdrijven zoals mensensmokkel, mensenhandel, documentcriminaliteit, drugshandel, witwassen van geld en motorvoertuigencriminaliteit. Het team is gevestigd in het federale politiedistrict Bunde.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button