Sport

Heiligerlee JO-19 bereikt bekerfinale na nipte zege op Drachtster Boys

- advertentie -

Heiligerlee – Afgelopen dinsdagavond, 9 mei, stond voor vv Heiligerlee JO-19 de belangrijke halve finale in de beker tegen Drachtster Boys op het programma. Beide ploegen streden voor een plaats in de bekerfinale op zaterdag 3 juni. Na een spannende wedstrijd stond na 90 minuten een 3-2 eindstand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg.

- advertentie -

Vertrouwen
Nadat afgelopen weekend in de competitie (1e klasse) met duidelijke cijfers en eigenlijk zonder noemenswaardige moeite van de koploper SC Stadskanaal was gewonnen ging het team vol vertrouwen richting de bekerwedstrijd tegen Drachtster Boys.

Drachtster Boys, toch een geheel onbekende tegenstander ging zelf ook wel lekker in de competitie, ze staan namelijk bovenaan in hun 1e klasse, afgelopen zaterdag hadden ze nog gewonnen met duidelijke cijfers (3-0) van het altijd lastige Leovardia.

Wedstrijd
Op een nattig en moeilijk bespeelbaar veld op Sportpark De Hoogte in Heiligerlee was het lange tijd eigenlijk een ongelijke strijd. Heiligerlee was feller in de duels, vonden elkaar beter en na een 1-0 ruststand stond het halverwege de 2e helft 3-0 en was er geen vuiltje aan de lucht. Maar een bal die per ongeluk op het hoofd van een aanvaller van Drachtster Boys viel, zorgde voor de 3-1 en even later werd de keeper van Heiligerlee verrast door een bal in de korte hoek, 3-2.

En toen werd het toch nog even spannend. Maar de keeper was vlak voor het einde van de wedstrijd nog goed bij de les en pakte een moeilijke bal en vrij snel daarna floot de scheidsrechter ook voor het einde van de wedstrijd.

De spelers van Heiligerlee konden samen met hun leiders en trouwe fans een klein feestje vieren. En zoals in 1568 het Spaanse leger werd verslagen en met de staart tussen de benen moest vertrekken, zo konden ook de spelers van Drachtster Boys hun tassen pakken en de terugreis aanvaarden.

Finale
Door deze overwinning gaat Heiligerlee JO19-1 door naar het finale-weekend van de beker, op zaterdag 3 juni op het sportpark van MOVV in het nabijgelegen Midwolda.

VV Heiligerlee hoopt en verwacht natuurlijk dat alle mensen die Heiligerlee een warm hart toedragen hierbij het team zullen aanmoedigen, daar wacht dan wederom een Fries team, te weten vv Sneek Wit Zwart JO19-1.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button