Sport

SV Drieborg wint bij Farmsum en promoveert naar Vierde Klasse

- advertentie -

Farmsum/Drieborg – Dankzij een 1-4 overwinning op Farmsum is SV Drieborg zondag kampioen geworden van de Vijfde Klasse C en daardoor gepromoveerd naar de Vierde Klasse. Maandenlang stond de ploeg al bovenaan, maar in de laatste weken werd het toch nog spannend doordat de uitwedstrijd tegen directe concurrent FVV verloren ging.

- advertentie -

De kampioenswedstrijd van Drieborg was het einde van een week met dubbele gevoelens. Aan het begin van de week overleed namelijk voorzitter en erelid Jan Bakker. Hij kon het kampioenschap van zijn geliefde club dus niet meer meemaken. De spelersgroep van Drieborg was door deze trieste gebeurtenis juist nog extra motiveert om als eerbetoon aan hun voorzitter de titel te pakken in de Vijfde Klasse.

Na een minuut stilte voor Jan Bakker begon Drieborg sterk aan de wedstrijd en kwam na 21 minuten op voorsprong door Sven Glazenburg. Die voorsprong konden de gasten niet lang vasthouden, want vier minuten later was het alweer gelijk. Een spannende wedstrijd volgde, waarin Drieborg, dat gesteund werd door vele meegereisde fans, probeerde om weer op voorsprong te komen.

Dat lukte uiteindelijk in de tweede helft, via een doelpunt van Lars Metting. Farmsum wist daarna niet meer terug te komen en door goals van opnieuw Sven Glazenburg en Steffan Kuiper liep Drieborg zelfs nog uit naar 1-4. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kon het kampioensfeest beginnen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button