Sport

Deelnemers door Aquilo succesvol klaargestoomd tot hardlopers

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 20 mei 2023 werd in een mooi voorjaarszonnetje de afsluiting gehouden van de Opstapcursus. Begin april begonnen 50 deelnemers aan een nieuw avontuur: in 8 weken werden ze klaargestoomd tot nieuwe hardlopers. Twee keer per week volgden ze anderhalf uur looptraining verzorgd door deskundige trainers, met aandacht voor iedereen.

- advertentie -

De deelnemers hadden allemaal een eigen reden om mee te doen: om gewoon iets aan de conditie te doen, om in september mee te kunnen doen aan de RUN of om gewoon nieuwe mensen te leren kennen.

Op de laatste zaterdag konden ze testen hoe goed ze al waren: ze liepen de Coopertest. Zo ver mogelijk lopen in 12 minuten. Onder de deelnemers klonken tevreden en enthousiaste geluiden. Niet alleen over de bereikte sportieve doelen, maar ook over de gezelligheid binnen de groep en binnen de vereniging.

De komende maanden kunnen de ‘opstappers’ in groepsverband verder trainen om in september mee te kunnen doen aan de RUN van Winschoten.

Subsidiebedrag
De opstapcursus van Aquilo werd door de Stichting Leefomgeving Oldambt (Stilo) beloond met een mooi subsidiebedrag. De Stichting is door de gemeente Oldambt opgericht om initiatieven en ideeën vanuit de Oldambtster samenleving aan te jagen en mogelijk te maken.

Het gaat om initiatieven en ideeën die direct of indirect bijdragen aan het bevorderen van de leefbaarheid, de gezondheid en de brede welvaart van inwoners van het Oldambt. Het Nationaal Programma Groningen heeft hiervoor geld toegekend aan de gemeente.

- advertentie -

Trainen?
Wil je ook meetrainen bij Aquilo? Wie lid wil worden kan eerst 4 weken gratis meedoen met de trainingen op zaterdagmorgen, dinsdagavond en donderdagavond. Kijk voor meer informatie op www.avaquilo.nl.

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button