Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Ommelander Ziekenhuis geeft kinderen een stem in kinderadviesraad

- advertentie -

Scheemda – Het Ommelander Ziekenhuis vindt dat kinderen het recht hebben om hun ervaring, mening en behoefte te delen. Daarom heeft het ziekenhuis sinds kort een kinderadviesraad. De 1e vergadering is inmiddels geweest en de 1e onderwerpen zijn besproken.

- advertentie -

Alle kinderen in de regio zijn welkom om mee te praten over wat er beter kan. Kinderen die bijvoorbeeld zelf in het Ommelander Ziekenhuis hebben gelegen. Maar dat hoeft niet per se. Misschien heeft een broer, zus of iemand anders uit de familie ooit in het Ommelander Ziekenhuis gelegen.

Kinderen bepalen de agenda
De kinderen van de kinderadviesraad overleggen ongeveer 6 keer per jaar met elkaar, op doordeweekse dagen en meestal aan het einde van de middag. Zij bepalen zelf waar ze het over willen hebben en wat er op de agenda staat. Tijdens de eerste vergadering hebben de kinderen vooral gesproken over de kindermenukaart en wat kinderen lekker vinden om te eten als ze in het ziekenhuis liggen.

Zelf een video uitgedacht
De kinderadviesraad is op zoek naar meer kinderen tussen 6 en 16 jaar oud die willen meedenken. De kinderen hebben zelf een video uitgedacht waarin ze uitleggen wat de adviesraad doet. Deze video en andere informatie staat op een speciale pagina: www.ommelanderziekenhuis.nl/kinderadviesraad Aanmelden kan door een bericht te sturen naar: kinderadviesraad@ozg.nl.

Over het Ommelander Ziekenhuis
Het Ommelander Ziekenhuis is van betekenis. Voor patiënten, voor medewerkers en voor de regio. Met ruim 1300 collega’s werken wij dagelijks aan de best mogelijke zorg voor onze patiënten, in de regio Noord- en Oost-Groningen. We doen dat vanuit ons moderne ziekenhuis in Scheemda. Met de spoedeisende hulp, de (acute) verloskunde en een breed palet aan medisch specialistische basiszorg zijn wij hét ziekenhuis voor de regio. We werken daarbij nauw samen met andere zorgaanbieders en onze verwijzers. Ons motto: Samen. De beste zorg. Dichtbij.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button