Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Weekendweer: warm en zonnig, later toenemende neerslagkansen

- advertentie -

Landelijk – Het zonnige en droge weer van afgelopen tijd houdt nog even stand. De zomer draait op volle toeren en ook dit weekend wordt het zomers tot tropisch warm. Naast zon staat zondag ook eindelijk neerslag op het programma.

- advertentie -

Zonovergoten zaterdag
Het droogterecord wordt verder aangescherpt want ook zaterdag staat geen neerslag op het programma. De zon schijnt flink en op de meeste plaatsen wordt het zomers warm. In het zuidoosten wordt het met 28 of 29 graden het warmst. Lokaal is een tropische 30 graden in Limburg niet uitgesloten. De zon is met zonkracht 6-7 erg krachtig. Tijdens de avond blijft het nog lang warm.

Regionaal tropisch op Vaderdag
Op zondag, Vaderdag, krijgen we met een (zuid)oostenwind te maken waardoor warmere lucht vanaf het continent naar onze omgeving wordt geblazen. Op de Wadden wordt het 25 graden en in de kustprovincies stijgt het kwik naar 26 tot 28 graden. In het oosten en zuidoosten komt de maximumtemperatuur op een tropische 30 graden of nog iets hoger uit. Er is flink wat ruimte voor de zon, maar gedurende de dag komt meer bewolking voor.

De ochtend en middag verlopen droog, tijdens de avonduren neemt vanuit het zuidwesten de kans op een (onweers)bui toe.

Daarna vaker neerslag
Na het weekend krijgen we met een (zuid)westelijke stroming te maken waardoor buien ons land vaker weten te bereiken. Omdat de buien vaak lokaal zullen voorkomen kan dit grote lokale neerslagverschillen in het land opleveren. De droogte zal hierdoor niet direct worden verholpen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button