Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

N33 tussen Assen en Siddeburen dit weekend afgesloten

- advertentie -

Assen/ Siddeburen – Van vrijdag 16 juni 19.00 uur tot maandag 19 juni 05.00 uur is de N33 afgesloten tussen Assen en Siddeburen in beide richtingen. Rijkswaterstaat voert dit weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de N33. Het verkeer wordt via verschillende wegen omgeleid.

- advertentie -

Omleidingen
Verkeer richting Siddeburen/Delfzijl:
Bij Assen via de A28 en A7
Bij knooppunt Zuidbroek via de A7 en N387.

Verkeer richting Assen:
Bij Siddeburen via de N387, A7 en A28
Bij knooppunt Zuidbroek via de A7 en A28.

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat voert tijdens deze weekenden onderhoudswerkzaamheden aan de weg. Het gaat dan om maaien, reinigen van goten en kolken, vervangen van geleiderail, schoonmaken van verkeersborden en asfaltreparatie daar waar dat nodig is.

Veiligheid
De N33 is een autoweg zonder vluchtstrook. Daarom is het bij onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk om alle rijstroken af te sluiten. Door de weg volledig af te sluiten wordt de veiligheid van de weggebruiker en de wegwerker gewaarborgd.

Van zes naar twee weekenden
Sinds vorig jaar is de N33 twee weekenden in beide richtingen afgesloten tussen Assen en Siddeburen. Daarvoor waren er altijd zes weekendafsluitingen op drie verschillende trajecten (Assen-Gieten, Gieten-Veendam en Veendam-Siddeburen), dit is nu teruggebracht naar twee. Wel geldt de afsluiting nu voor de hele weg van Assen tot Siddeburen.

Afgelopen juli was de weg ook een weekend dicht. Door van zes naar twee weekendafsluitingen te gaan kiest Rijkswaterstaat in nauw overleg met de aannemer Poort van Noord en de wegbeheerders voor korte maar hevige hinder. De verwachting is dat weggebruikers hier meer begrip voor kunnen opbrengen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button