Op stap

Honderd kilometer toerrit in Oldtimers door prachtig Oldambt, Veenkoloniën en Westerwolde

- advertentie -

Winschoten – De zesde editie die de feestweek in Blijham afsluit is in Winschoten begonnen met een Oldtimer Toerrit aan de Zeefbaan bij het internetbedrijf baby-speen.nl. Aan wethouder Jurrie Nieboer de eer om deze toerrit zondagmiddag te openen. Zo’n 60 oldtimers, waarvan de oudste een Citroën B14 uit 1926 was, hebben een rit van zo’n 100 kilometer door Oldambt, de Veenkoloniën en Westerwolde gereden. De organisatie was in handen van Pieter en Lineke Dekker.

- advertentie -

Altijd een beroep op ze doen
Wethouder Jurrie Nieboer: “Ik ben er trots op dat Pieter en Lineke mij gevraagd hebben om de auto’s bij de start af te mogen vlaggen, ook wijlen burgemeester Pieter Smit heeft dit al eens mogen doen. En het is altijd een eer als je gevraagd wordt door de familie Dekker, want ik ken ze al heel wat jaren, en wij komen ze in allerlei omstandigheden tegen, of het nu om toneel gaat, of in de openlucht waar ze ook van alles organiseren, of ik moet een bus hebben om 6o schoolkinderen naar een speeltuin te brengen en je kunt altijd een beroep op ze doen”.

Ze hebben nooit mensen in hun ‘winkel’
Voor de webshop baby-speen.nl was deze start ook wel een beetje een verrassing omdat ze nooit mensen in hun ‘winkel’ hebben. Ze versturen fopspenen naar mensen in Nederland en België en Mariska Bloem is eigenaresse. Ze is hier vijf jaar geleden mee begonnen omdat haar zoontje niet van zulke lange spenen hield. “Bij een leverancier in Denemarken ben ik toen terecht gekomen en die had deze spenen wel, maar alleen maar in zakken van 100 stuks.

Ik heb toen toch dit aantal besteld en ook maar gelijk een website opgezet.  En na een week was ik al deze spenen kwijt. Wij maken er op dit moment ook namen op, zodat ze bijvoorbeeld bij de kinderopvang ook weten van wie deze speen is en natuurlijk als geschenkverpakking. Men kan op dit moment kiezen bij ons uit 900 verschillende spenen”, aldus Mariska.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button