Regionaal nieuws

Na droogte kans op gladheid door buien

- advertentie -

Landelijk – Voor het eerst in meer dan een maand tijd zijn er enkele buien op komst. De buien geven lokaal wat verlichting van de droogte, maar kunnen op de wegen tijdelijke gladheid veroorzaken. Juist de eerste regen op het wegdek kan mengen met vuil en een gladde laag vormen.

- advertentie -

Voor weggebruikers wordt het tijdens de eerste regen even oppassen, want er kan gladheid ontstaan op de wegen. Doordat de regen mengt met vuilresten op de weg, kan een slijmerige laag ontstaan op het wegdek. Die vuilresten bestaan uit stukjes rubber, olie of andere stofdeeltjes.

Het meest gevaarlijk is de eerste lichte regen die op het wegdek valt. Zodra het hard begint te regenen, spoelt de gladde laag al snel weg.

Ook de rest van de week is er kans op een enkele regen- of onweersbui, maar er zijn ook genoeg droge momenten. Valt er een bui op plaatsen waar het tot dan toe nog niet heeft geregend, dan kan er nog steeds gladheid optreden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button