Gemeente

Oldambt organiseert Slimme Bandenpomp servicedag

- advertentie -

Winschoten – Op 7 juli 2023 van 10.00 uur tot 17.30 uur kunnen inwoners hun autobanden laten oppompen tijdens de Slimme Bandenpomp servicedag. Met de juiste bandenspanning rijdt de auto zuiniger en stoot daarmee minder CO2 uit. De Slimme Bandenpomp is te vinden aan de Heemskerkstraat in Winschoten.

- advertentie -

Schoner en veiliger
Naast dat een auto minder CO2 uitstoot met de juiste bandenspanning, komt er ook minder fijnstof en stikstof vrij. Autobanden gaan langer mee, de wegligging verbetert en de remweg verkort. Wethouder duurzaamheid Jurrie Nieboer is van 10.00 uur tot 11.00 uur aanwezig. Ook hij gaat meehelpen bij de bandenpomp. “De Slimme Bandenpomp is echt een aanwinst. Inwoners gaan hierdoor schoner en veiliger de weg op,” aldus Nieboer.

Slimme Bandenpomp
De Slimme Bandenpomp is zoveel als mogelijk van duurzame materialen gemaakt. De pomp heeft nauwkeurige sensoren met slimme software, waardoor deze de exacte bandenspanning aangeeft en juist oppompt. Ook draait de pomp volledig op zonne-energie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button