Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Laatste dag met korting tanken leidt tot drukte bij tankstations

- advertentie -

Oldambt – De laatste dag met korting op de accijns op benzine en diesel zorgt voor drukte en lange rijen bij tankstations. Pomphouders verkopen gemiddeld 50% meer benzine dan normaal. Ook zijn bij sommige tankstations droog komen te staan. anken wordt vanaf zaterdag duurder.

- advertentie -

De drukt begon afgelopen woensdag. De afgelopen dagen was benzine bij veel pompen nog goedkoper dan 2 euro per liter, maar zaterdag is dat voorbij: op 1 juli vervalt de tijdelijke korting op de brandstofaccijnzen en worden benzine, diesel en lpg duurder.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Prijs gaat omhoog
Door de oorlog in Oekraïne schoten de brandstofprijzen omhoog. In juni vorig jaar was de adviesprijs voor benzine zelfs 2,50 euro. Om de pijn te verzachten stelde de overheid in maart 2022 een korting in op de brandstofaccijns. Daardoor daalden de prijzen voor brandstof weer, maar vanaf morgen wordt de korting afgeschaft.

Een liter benzine wordt minstens 13,8 cent duurder. De adviesprijs voor benzine gaat dan richting de 2,15 euro per liter. Diesel stijgt met 9,9 cent per liter en lpg met 6 cent. En dat is niet alles, want op die accijns wordt ook nog eens 21 procent btw geheven, dus er komt nog een paar cent bij.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button