Weerbericht

Weekendweer: Een mix van zon en stapelwolken

- advertentie -

Landelijk- Dit weekend is het niet zomers of tropisch warm, maar liggen de maxima tussen 19 en 23 graden. Zaterdag verloopt bewolkt en nat en de zondag juist flink zonnig. Ook vandaag schijnt de zon vaak uitbundig.

- advertentie -

In de nacht naar zaterdag raakt het bewolkt en vanuit het westen gaat het regenen. Zaterdagochtend verloopt in het hele land behoorlijk nat, waarbij de neerslag van gestage regen overgaat in een afwisseling van buien en droge momenten. Hierbij waait er een meest matige wind uit het westen tot zuidwesten.

Zaterdagmiddag nog zon?
Later op de dag trekken de buien naar het oosten weg en klaart het vanuit het westen op. Hierbij is de exacte timing nog onzeker en maakt de timing voor de beleving behoorlijk uit. In een scenario waarop het wegtrekken van de buien vrij vroeg gebeurt heeft een groot deel van het land nog een vrij zonnig einde van de middag en eerste helft van de avond.

Het kwik kan dan oplopen tot zo’n 22 graden. In een langzamer scenario verloopt de middag overal buiig en heeft alleen West-Nederland nog wat opklaringen voordat de zon onder gaat. Zonder zon in de middag komt het kwik niet verder dan 20 graden.

De nacht naar zondag verloopt op de meeste plaatsen droog. De minima komen uit tussen 12 en 15 graden

Zondag goed weer voor buitenactiviteiten
Een lokaal buitje is op de tweede dag van het weekend niet uitgesloten, maar op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog. Daarbij zijn er ook perioden met zon. Bij een meest matige, in de noordelijke kustgebieden vrij krachtige, westenwind wordt het 19 graden op Texel, 21 graden in Rotterdam en Utrecht en 23 graden in Limburg. Hiermee is het prima weer om in de tuin te werken of buiten te sporten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button