Regionaal nieuws

Zomer vol wegwerkzaamheden in en rond de stad Groningen

- advertentie -

Groningen – Ook deze zomer wordt er weer flink aan de weg gewerkt in en rond de stad Groningen. Van 8 juli tot begin september zijn er verschillende wegafsluitingen en verandert de situatie op de weg vaak. Het advies is dan ook om voor vertrek te checken waar je wel en niet langs kunt en rekening te houden met extra reistijd. Of laat de auto staan, kies voor de fiets, het OV of reis via een P+R.  

- advertentie -

De grootste afsluitingen deze zomer in Groningen hebben te maken met Aanpak Ring Zuid. Zo is Ring Zuid tussen de Europaweg en Euvelgunne anderhalve maand dicht, zijn er weekendafsluitingen op de A28 en de A7 en zijn verschillende op- en afritten afgesloten. Ondanks alle afsluitingen zijn alle bestemmingen in de stad altijd bereikbaar.

Minder rijstroken
Bij sommige wegwerkzaamheden is het niet nodig de hele weg af te sluiten, maar is het voldoende om één of twee rijstroken af te sluiten. Het verkeer kan dan passeren, maar kan wel hinder ondervinden. Deze zomer is er een rijstrookafsluiting op de A28 vanaf Haren tot het Julianaplein (naar de stad toe) en op de A7 tussen Groningen en Hoogkerk (in beide richtingen). Op Ring Oost zijn in juli en augustus enkele rijstroken niet beschikbaar vanwege werkzaamheden aan het asfalt.

Minder verkeer op de weg
De zomer is de periode met veel minder autoverkeer op de weg. Veel mensen zijn op vakantie of pakken met het mooie weer de fiets. Veel wegwerkzaamheden worden daarom bewust in de zomermaanden gepland. Zo hebben minder automobilisten er last van en ontstaan er minder snel opstoppingen als het verkeer wordt omgeleid.

Kijk voor een actueel overzicht van alle afsluitingen deze zomer en reisalternatieven op www.groningenbereikbaar.nl/zomer.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button