Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Weekendweer: zaterdag buien, zondag veel wind

- advertentie -

Landelijk – Zaterdag wordt het 23 tot 28 graden en komt het later op de dag tot regen- en onweersbuien. Zondag krijgen we met veel wind te maken en wordt het onstuimig. Boven land waait het vrij krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7. In het Waddengebied is het korte tijd stormachtig, windkracht 8.

- advertentie -

De vakantie in regio zuid gaat van start met zomerse warmte. Vannacht koelt het niet verder af dan 17 tot 19 graden. Lokaal daalt de temperatuur niet onder 20 graden.

Zaterdag regen- en onweersbuien

De dag gaat droog van start met een afwisseling van stapelwolken en zonnige perioden. Het wordt zomers warm met op veel plaatsen middagwaarden ruim boven 25 graden. In het zuidoosten en oosten kan het 28 graden worden. Langs de stranden en in het Waddengebied is het met 23 tot 25 graden iets minder warm. In de middag trekken buien over het land en vooral in het oosten is daarbij onweer mogelijk.

In de avond trekken nog buien over het land, maar in de nacht naar zondag is het overwegend droog. De zuidwestenwind neemt wel flink in kracht toe naar krachtig tot hard langs de kust en zelfs naar stormachtig in het Waddengebied, windkracht 5 tot 8.

Onstuimige zondag
Zondag staat er een stevige zuidwestenwind. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig en in de kustgebieden krachtig, windkracht 4 tot 6. Aan zee, maar ook op en rondom het IJsselmeer is de zuidwester hard en in het Waddengebied stormachtig, windkracht 7 tot 8. Bovendien is kans op zware windstoten tot 85 km/uur. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af en verspreid over het land valt een bui. De maximumtemperatuur ligt tussen 20 en 25 graden.

Na het weekend: licht wisselvallig
Volgende week waait de wind veelal uit het westen of zuidwesten en keert het rustige Hollandse zomerweer terug met geregeld zon en af en toe een bui. Op grote schaal wordt het 20 tot 24 graden. Dinsdag en woensdag komen de maxima tijdelijk wat hoger uit.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button