Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

WVV-talent tekent contract bij jeugd FC Groningen

- advertentie -

Winschoten/Groningen – De 11-jarige Amy Plat uit Winschoten heeft vorige week een contract getekend bij FC Groningen. Plat speelt sinds haar 9e bij WVV in de spits. Daar bleek al snel dat ze goed kon voetballen en met menig trucje de tegenstander te slim af was.

- advertentie -

Ook werd ze gescout door de KNVB en ze heeft bij de KNVB Noord/Oost al meerdere wedstrijden gespeeld. Nu begint voor haar een dus nieuw avontuur bij FC Groningen. Daarvoor heeft Amy ook al haar eerste wedstrijd gespeeld, tegen De Graafschap. Amy moet er wel wat voor over hebben om haar voetbaldroom te laten uitkomen, want ze moet op maandag, woensdag en vrijdag al om 08:00 op het trainingsveld staan. Daarnaast blijft ze ook nog spelen bij WVV en de elftallen van de KNVB.

Het grote doel van de jonge spits is natuurlijk om profvoetballer te worden en het zo ver mogelijk te schoppen. Maar naast het voetbal is school uiteraard ook nog belangrijk en daarom gaat Amy het atheneum combineren met het voetbal via een speciaal topsporttraject.

Bij de mannen hebben in het verleden al meerdere spelers van WVV het profvoetbal gehaald, zoals Jan Mulder, Marnix Kolder en Arie Haan. Of Amy zich later ook in dat rijtje mag scharen is natuurlijk nog afwachten, maar met het tekenen van het contract bij FC Groningen is ze in ieder geval iets dichter bij het uitkomen van die droom.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button