Gemeente

Oldambt stapt over op LED lampen in straatverlichting

- advertentie -

Oldambt – In de gemeente Oldambt staan zo’n 12.000 lantarenpalen, waarvan zo’n 8.500 een LED lamp hebben. De overige 3.500 hebben nog een conventionele lamp, vaak een PL-lamp. De gemeente wil de komende tijd deze lampen ook vervangen door LED lampen.

- advertentie -

De 3.500 oude  lampen zijn zo goed als afgeschreven. “Een goed moment dus om helemaal over te stappen op LED”, aldus wethouder openbare verlichting, Jurrie Nieboer. Hij vertelt: “Als we deze lampen vervangen kunnen we zo’n 430.000 kWh en 200.000 kilo CO2 per jaar besparen. Dus goed voor het milieu en voor de portemonnee!”

Hoe nu verder
De gemeente gaat nu verder de aan de slag met de voorbereiding. Er moet namelijk een partij worden gezocht die de lampen in de hele gemeente kan en wil vervangen. Dit loopt via een aanbesteding. De verwachting is dat in 2024 alle lampen zijn vervangen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button