Op stap

Kapitale graanboerderij in Midwolda staat open voor bezoekers

- advertentie -

Midwolda – Het Oldambt staat bekend om zijn grote boerderijen. Een van de mooiste, de witte, in Zwitserse chaletstijl gebouwde, boerderij Hermans Dijkstra met z’n Engelse landschapstuin staat vier dagen open voor bezichtiging.

- advertentie -

Een aantal vrijwilligers, een boer, arbeiders en meiden in historische kledij doen hun dagelijks werk en kunnen bezoekers daarover iets vertellen. Toen de boerderij in 1858 werd gebouwd bevond de Groninger landbouw zich op de top van de welvaart, die wel de champagnejaren worden genoemd en dat is aan de boerderij af te lezen.

Gelijktijdig met de bouw van de boerderij werd een Engelse landschapstuin aangelegd met een vijver en slingerende wandelpaden. De boerderij, die deels een horecafunctie heeft, is voorzien van prachtige stucwerkplafonds en allerlei decoratie in Jugendstil.

Het voorhuis heeft een deftige entree met stoep en verder fraai ingerichte kamers. Het witte voorhuis is geheel onderkelderd. Verder naar achteren de eetkamer, de keuken, meidenkamer, de keuken en het karnhuis.
Helemaal aan het einde het bedrijfsgedeelte met landbouwgerei, de koegang, de paardenstallen en de enorme schuur voor de opslag van de oogst.

Met een bezoek aan de museaal ingerichte vertrekken gaat u terug in de tijd.

Zaterdag 5 en 12 augustus 11.00 – 16.00 uur
Donderdag 10 augustus

- advertentie -

Locatie:
Boerderij Hermans Dijkstra
Reinste Abdenaweg 1 9681BC Midwolda

- advertentie - 

Toegang gratis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button