Weerbericht

Weekendweer: kletsnat weekend op komst

- advertentie -

Landelijk – Het is al een tijdje zeer wisselvallig in ons land en ook dit weekend staat er alles behalve fraai zomerweer op het programma. De zon blijft schuil achter de wolken en af en toe regent het stevig door. Ook de temperatuur ligt met slechts 17 tot 19 graden ruim onder het gemiddelde.

- advertentie -

Augustus is nog maar net begonnen, maar zeer lokaal is al net zoveel neerslag gevallen als wat er normaal gesproken in een hele augustusmaand valt. Ook dit weekend komt er regionaal nog flink wat water naar beneden en dus komt de paraplu weer goed van pas.

Regionaal flinke bak water
Zaterdagochtend begint nog droog, maar al snel krijgen we te maken met een actief regengebied dat richting ons land trekt. Gedurende de hele dag moeten we rekening houden met buiige regen en slechts af en toe is het droog. Tijdens zo’n droog moment zien we de zon niet of nauwelijks en dat maakt het voor het gevoel niet echt aangenaam buiten. Het wordt namelijk slechts 18 of 19 graden. Hierbij staat een matige tot vrij krachtige wind uit westelijke richtingen.

Koel zomerweer
Ook de tweede weekenddag verloopt met flink wat buien. De buien kunnen plaatselijk stevig uitpakken met kans op onweer en hagel. In de loop van de avond wordt het vanuit het zuidwesten uit droger. Het is hartje zomer, maar de temperatuur die zondag wordt verwacht zie je eerder in een oktobermaand. Het wordt op de meeste plekken in ons land slechts een graad of 17. Dat is echt behoorlijk fris voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor begin augustus liggen tussen 20 en 25 graden. Ook de wind is zondag nadrukkelijk aanwezig en die maakt het voor het gevoel zeker niet aangenamer.

Fraai zomerweer aan de horizon
Kijken we dan alvast naar de nieuwe werkweek, dan is er hoop voor de liefhebbers van fraai zomerweer. De eerste paar dagen is nog kans op enkele buien, maar vanaf woensdag nemen de neerslagkansen aanzienlijk af. De dagen verlopen dan vaker droog en de zon schijnt regelmatig. Ook de temperatuur loopt flink op. We gaan van een magere 18 graden op maandag tot mogelijk zomerse temperaturen van 25 graden of meer richting het weekend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button