Regionaal nieuws

Ammy wint Schierste Ploatje 2023 Veenkoloniën

- advertentie -

VeenkoloniënDe derde editie van Schierste Ploatje zit erop. 15 weken lang gingen deelnemers de strijd met elkaar aan om op zoek te gaan naar het ‘schierste ploatje’ binnen één van de vijf opdrachten. Het was Ammy die de overwinning in het algemeen klassement naar zich toe trok. Daarmee won zij een weekend weg in de Veenkoloniën en een eigen expositie die vanaf het najaar in de regio te bewonderen is.

- advertentie -

Ammy, Anno, Bianca, Dorien, Rianne en Wanda hebben zich vanaf april gestort op het maken van de mooiste foto’s in de Veenkoloniën. Ook thuis kon je meedoen, door het posten van je foto via Instagram. De thema’s die we voorbij hebben zien komen, zijn: Natuur, Lekker Lokaal, Water, Industrie & Architectuur en Geschiedenis. De laatste opdracht was een driedubbele uitdaging, dit betrof een drieluik, waarvan één foto een portret moest zijn.

Eindstand
Ammy wint deze editie! Rianne en Anno eindigen op een gedeelde tweede plaats, gevolgd door Dorien (4), Wanda (5) en Bianca (6).

Jury
Stella Dekker (professioneel fotografe) en Alja Venema (winnares 2022) vormden dit jaar de vaste jury, ondersteund door gastjuryleden per opdracht: Melvin Jonker, Marion Stoffels, Johan Bosma en Ronnie Zeemering.

Expositie
Vanaf dit najaar is de expositie met het werk van Ammy te zien op verschillende locaties in de Veenkoloniën. Meer informatie volgt binnenkort op onze socials.

Het mooiste van de Veenkoloniën
Tijdens de zeer diverse opdrachten was het telkens de bedoeling om de Veenkoloniën op haar mooist te laten zien. Dit is zonder meer gelukt. Alle foto’s van alle deelnemers zijn terug te vinden op www.schiersteploatje.nl.

Vier maanden, vijf opdrachten, zes deelnemers, drie juryleden en een ‘thuiswedstrijd’. Dat is in het kort wat de fotowedstrijd Schierste Ploatje te bieden heeft. Tijdens deze wedstrijd worden semiprofessionele fotografen opdrachten voorgelegd. Voor de uitvoering hiervan hebben ze telkens drie weken de tijd. Schierste Ploatje is een initiatief van Stichting ZO Groningen. De stichting houdt zich bezig met de promotie van Westerwolde, Oldambt en Veenkoloniën.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button