Weerbericht

Zomerweer op komst – veel zon en hogere temperaturen

- advertentie -

Landelijk – Volgende week keert de zomer eindelijk terug. De eerste paar dagen is het nog vrij koel, maar er komen al een stuk meer droge en zonnige momenten voor. Vanaf woensdag loopt de temperatuur flink op en dan kan het in het binnenland al zomers warm worden. De dagen daarna wordt het waarschijnlijk nog warmer, hoe warm het precies wordt is nog onzeker. Een langere periode met stabiel zomerweer lijkt er echter niet in te zitten.

- advertentie -

Na een zeer wisselvallige periode is er eindelijk weer eens fraai zomerweer in zicht. Voordat het zover is staan er eerst nog een paar wisselvallige dagen op het programma. Dit weekend verloopt aan de koele kant voor de tijd van het jaar en de zon blijft grotendeels schuil achter de wolken. Ook komt er wederom flink wat hemelwater naar beneden.

Aanvankelijk nog vrij koel
In de nieuwe week laten we het natte en bewolkte weer geleidelijk achter ons. Maandag tot en met woensdag is nog wel kans op een enkele bui, maar de droge perioden zullen al overheersen en ook de zon schijnt regelmatig. Alleen de temperatuur blijft maandag en dinsdag nog wat achter met maxima die rond 20 graden blijven steken. Toch is het tijdens zonnige momenten dan al vrij aangenaam om er op uit te gaan.

Zomerse warmte in zicht
Vanaf woensdag stijgt ook de temperatuur flink en dan wordt het heerlijk weer om op een terras te zitten of zelfs bij een meertje te gaan liggen. Veel regen staat niet meer op het programma en het is de zon die het weerbeeld gaat domineren. Mogelijk dat het woensdag in het binnenland al zomers warm wordt met 25 graden of meer. In de kustgebieden is het dan 21 tot 23 graden.

De tweede helft van de week ziet er nog een stuk aangenamer uit. De dagen verloop overwegend droog en met flink wat ruimte voor de zon wordt het waarschijnlijk nog warmer. Hoe warm het wordt is nog wel erg onzeker, omdat het nog onduidelijk is of er een warme wind opsteekt. De temperaturen komen ergens tussen 22 en 28 graden uit, waarbij maxima rond 25 graden het meest waarschijnlijk zijn. Met veel ruimte voor de zon is het dan schitterend vakantieweer in eigen land.

Van stabiel zomerweer geen sprake
Het lijkt er niet op dat we eind volgende week beginnen aan een lange periode met stabiel zonnig en droog zomerweer. Die kans is vrij klein, doordat we al snel weer te maken krijgen met de dreiging van enkele (onweers)buien. Mogelijk krijgen we daar in het volgende weekend al mee te maken. Het is onzeker of het dan gaat om warmte-onweer bij 25-30 graden of Hollands zomerweer met een enkele regenbui, zon en maxima van 20-25 graden. Het natte en koele zomerweer van nu lijkt in elk geval niet weer snel terug te keren.

- advertentie -

Kortom: er komen een paar zeer fraaie zomerdagen aan met veel zon en zomerse temperaturen en daarna valt mogelijk soms weer een bui, maar wordt het niet meer zo nat als nu.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button