Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Schooltuin ligt er triest bij, maar “Project is geslaagd”

- advertentie -

Winschoten – “Het schooltuinproject is wel geslaagd”, aldus Karin Starke voormalig schooltuinjuf van de gemeente Oldambt. Maar toch ligt het project sinds enige tijd stil en de schooltuinen, zoals die in de Torenstraat, liggen er verlaten en overwoekerd door onkruid bij.

- advertentie -

Volgens juf Starke hebben de scholen er geen ‘mankracht’ voor om in deze tuinen aan de slag te gaan. Bovendien heeft Karin een andere baan gekregen op een nieuw kindcentrum in Groningen. “Het was op een gegeven moment wel een beetje aan een ‘dood paard trekken’, als je verder geen hulp krijgt”, zegt Karin Starke.

De schooltuin ligt er daarom nu troosteloos bij, wat er mee gaat gebeuren is volgens de gemeente nog niet bekend.

(lees verder onder de foto)

Foto: De schooltuin in de zomer van 2022

Met pensioen en weer doorgegaan
Een man van de gemeente Oldambt die bij deze schooltuinen ook nauw betrokken was, was Jaap de Winter. Hij was voorman bij de gemeentelijke groenvoorziening. Hij vindt het jammer dat deze schooltuinen doodgebloed zijn. Zelf is hij ondertussen met pensioen gegaan.

“Maar wat ik helemaal niet zag aankomen is dat de Provincie Groningen mij heeft gevraagd om voor hun aan de slag te gaan als buitengebiedsmanager en wel om een participatieproject op te zetten. Daar kon ik absoluut geen nee tegen zeggen en ga deze uitdaging aan”, zegt Jaap de Winter.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jaap de Winter

Begeleiden
Wat hij gaat doen is jongeren begeleiden die op school of in de maatschappij vastgelopen zijn en hen helpen om er weer bovenop te komen. Dit gaat hij doen in Blauwestad vanuit de boerderij Oostereinde 49.

Hij gaat daar met deze jongeren, zowel jongens als meiden, aan de slag om bijvoorbeeld het strand schoon te houden door het afval te verwijderen en in de herfst en wintermaanden wilgen knotten. En natuurlijk zijn er nog veel andere werkzaamheden die verricht kunnen worden, maar waar het hierbij om gaat is de samenwerking.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button