Gemeente

Bewoners Ulsderweg hebben grote overlast van de roodpoothalmkruipers

- advertentie -

Beerta – Sinds enige tijd hebben de bewoners van de Ulsderweg in Beerta extreme overlast van roodpoothalmkruipers, ook wel de aardbeiloopkever. “We worden zodra het buiten donker wordt overspoeld door deze torren. Ze kruipen door elk kiertje, gaatje en naadje die ze kunnen vinden, de huizen in en verspreiden zich dan door elke ruimte die ze tegen komen.” laat een bewoner aan OldambtNu.nl weten.

- advertentie -

“Ze vliegen door het huis, vallen dan naar beneden, met een beetje pech in je kleding of in je haar. Ze kruipen ‘s nachts over je bed of kussen en zijn aanwezig in alle kamers.” zegt hij.

Ongedierte plaag
Het probleem komt volgens de bewoner van de landerijen tegenover de huizen. Hier zit tevens het grote probleem zegt hij: “De boer krijgt subsidie om zijn land niet te bewerken met gif, maar de bewoners kopen en spuiten zich suf met gif om de torren tegen te gaan. Het zijn er echter zoveel, dat wij er niet tegenop kunnen spuiten met gif en al dat gif gaat inmiddels ook voor gezondheidsproblemen zorgen. We zijn inmiddels de wanhoop nabij.”

Hij benadrukt dat het niet om een paar torren gaat, maar om vele 10 duizenden.

Maatregelen
Ook bij bij de gemeente Oldambt is het probleem bekend, zij hebben laten weten de verlichting tot 1 september uit de schakelen aan de Ulsderweg tussen Beerta en Klein Ulsda.

“Er krioelen duizenden kevers op straat. Doordat ’s avonds de verlichting aangaat, lijken de kevers over te steken en richting de huizen te komen. En dan ook met grote aantallen de huizen binnen te gaan. Om de bewoners te helpen, zetten we dus tot 1 september de lantaarnpalen uit.” laten ze weten.

- advertentie -

Waarom tot 1 september? De kever is met name in de zomermaanden actief. De gemeente Oldambt laat weten goed in overleg te blijven met de bewoners om te kijken of het effect heeft.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button