Gemeente

Wie kan de gemeente helpen met stemmen tellen tijdens de verkiezingen?

- advertentie -

Oldambt – Op woensdag 22 november 2023 vinden de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer plaats. Bureau verkiezingen van de gemeente is druk bezig met het organiseren van alle zaken rondom deze verkiezingen. Eén van de zaken is de bezetting op de stembureaus.

- advertentie -

Hoewel de gemeente al veel aanmeldingen hebben ontvangen, hebben we nog steeds extra hulp nodig bij het tellen van de stemmen. Vooral op de woensdagavond zoeken zij nog hulp.

Benieuwd hoe het tellen van de stemmen in zijn werk gaat? Bekijk dan dit artikel die we daar vorig jaar voor maakten.

Twee dagen tellen
Wanneer om 21.00 uur alle 26 stembureaus sluiten begint het tellen van de stemmen door de zittende leden samen met de extra tellers. Op de verkiezingsavond worden alleen de stemmen op partijniveau geteld.

“Op donderdag 23 november, overdag op een centrale locatie, tellen wij de stemmen op kandidaatsniveau. Wij zoeken nog tellers op diverse locaties in de gemeente voor de woensdagavond en tellers voor de donderdag!” legt de gemeente uit.

Aanmelden als teller?
Om teller te worden, moet je tenminste 18 jaar of ouder zijn en voldoende kennis en vaardigheden hebben met betrekking tot het tellen van stemmen. Als teller volg je de een digitale cursus met een afsluitende toets. Als teller ontvang je een financiële vergoeding van €10,- per uur. Voor het voltooien van de cursus krijg je zelfs €20,-.

- advertentie -

Heb je interesse om te helpen als teller? Meld je dan nu aan via deze website.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button